неділя, 20 червня 2021 10:04

Австрія боїться повторити з Україною результат свого найганебнішого матчу

Австрія боїться повторити з Україною результат свого найганебнішого матчу
В Австрії не хотіли би повторення ганьби 39-річної давнини. Фото: APA / Hochmuth

Президент австрійського футбольного союзу (АФС) Лео Віндтнер розповів про те, що збірна Австрії не буде намагатися зіграти внічию з Україною, незважаючи на те, що такий результат на 99% виведе обидві команди в плей-оф. Віндтнер запевняє, що Австрія буде грати на перемогу, щоб уникнути повторення "хіхонської ганьби".

Так називають скандальний матч між ФРН та Австрією в 1982 році, який відбувся в іспанському місті Хіхон. Тоді матчі останнього туру в одній групі могли проводитися в різні дні і це давало привід для маніпуляцій. Німці забили гол на 10-й хвилині, а час, що залишився команди не прагнули йти в атаку, бо такий результат влаштовував і ФРН, і Австрію. У Німеччині та Австрії цей матч називається презирливо "Хіхонський пакт про ненапад" або "Хіхонський ганьба".

Після цього поєдинку ФІФА ухвалила проводити матчі останнього туру на групових етапах в один і той же час, щоб уникнути будь-яких домовленостей. Зараз в Австрії активно обговорюється ситуація, яка склалася в групі С. Річ у тім, що в разі нічийного результату Україна залишається на другому місці і виходить в плей-оф. Австрія на 99% також виходить в 1/8 і цілком можливо, що отримає слабшого суперника, ніж Україна. У разі поразки будь-яка з команд ризикує залишитися без плей-оф. Австрійці бояться, що команди домовляться заздалегідь і зіграють внічию, яка влаштовує обидві сторони.

- Ні про яке повторення "хіхонської ганьби" не може бути й мови, ми не хочемо так діяти в матчі з Україною, - розповідає Віндтнер в інтерв'ю Der Standard. Я не думаю, що ми зможемо спочатку грати на нічию, знаючи, що люди потім будуть думати про нашу збірну і країну в цілому. Це було б неправильно. Найкраще навіть не говорити про те, що нас влаштовує нічия. Матч в Хіхоні - це історія. Ніхто не хоче повторення, це була би ганьба для нас.

Ми поважаємо українців. Це сильна збірна, яка довела в матчі з Нідерландами (2:3), що їх варто побоюватися. У них відмінні гравці і хороші результати. З восьми ігор цього року українці програли тільки одну - голландцям. З іншого боку, австрійці в 2021 році виграли всього двічі в семи іграх. Україна обігравала Португалію, обійшовши їх у відбірковому раунді - це доводить, що команда Андрія Шевченка - фаворит матчу. Обіграти українців - дуже складне завдання, але ми повинні постаратися це зробити. Ми можемо грати з Україною на рівних, але щоби зіграти хоча б унічию, ми повинні відіграти на 100% і не допускати помилок. Щоби виграти в України, ми повинні стрибнути вище голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина розбила Португалію – 4:2

Матч Україна - Австрія відбудеться 21 червня о 19:00. Обидві команди мають по 3 очки. Переможець, швидше за все, зіграє проти збірної Італії. У разі нічиєї з Італією зіграє Україна.

Зараз ви читаєте новину «Австрія боїться повторити з Україною результат свого найганебнішого матчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути