Ексклюзиви
вівторок, 20 січня 2015 11:09

Australian Open. Світоліна і Стаховський вийшли до другого раунду

Australian Open. Світоліна і Стаховський вийшли до другого раунду
Еліна Світоліна успішно здолала стартовий раунд Australian Open. Фото: afp.com

Українська тенісистка Еліна Світоліна успішно подолала стартовий бар'єр на першому в нинішньому сезоні турнірі Великого Шолома - Відкритому чемпіонаті Австралії.

У матчі першого раунду 20-річна харків'янка завдала поразки представниці Казахстану Юлії Путинцевій: 6-3 7-5. Поєдинок тривав 1 годину 39 хвилин. На рахунку Світоліної 4 ейси і 1 подвійна помилка. Харків'янка реалізувала 6 брекпойнтів з 21. По ходу другої партії українка двічі поступалася з брейком, Путинцева навіть подавала на сет за рахунку 5-4 на свою користь. Однак останні три гейми зустрічі залишилися за Світоліною. Таким чином, Еліна вперше в кар'єрі зуміла обіграти Юлію Путинцеву. За вихід до третього раунду українська тенісистка посперечається з Ніколь Гіббс із США, що займає 96-у сходинку у світовій класифікації. Це буде перша зустріч між суперницями.

У той же час Леся Цуренко не змогла подолати стартовий бар'єр. У матчі першого кола киянка поступилася 19-річній американській тенісистці Медісон Кіс: 3-6 5-7. На рахунку Цуренко 1 ейс і 3 подвійні помилки, а її суперниця відзначилася 9 подачами навиліт. Українка реалізоавала тільки 1 брекпойнт з 6, а американка - 3 з 5. Кіс виграла 73 розіграши, Цуренко - 58.

У чоловічому розряді стартовий бар'єр успішно подолав Сергій Стаховський. У матчі першого раунду харків'янин в наполегливому матчі зломив опір серба Душана Лайовіча: 6-3 4-6 6-4 6-7 (3) 6-4. Стаховський лідирував у четвертій партії 5-2. Але дозволив супернику зрівняти рахунок, а потім і виграти тайбрейк. У вирішальному сеті українець зробив брейк у 7-му геймі. За рахунку 5-3 Сергій не реалізував 2 матчболи на подачі суперника, але вже в наступному геймі взяв свою подачу під 0. На рахунку Стаховського 14 ейсів і 6 подвійних помилок. Українець реалізував 6 брекпойнтів з 15. а його суперник - 3 з 16. Стаховський виграв за матч 180 розіграшів, а Лайович - 168. Наступним суперником українського тенісиста стане іспанець Давид Феррер, посіяний під 9 номером.

Вибув з боротьби Олександр Долгополов. У стартовому матчі киянин, посіяний під 21 номером, програв італійцеві Паоло Лоренці з Італії: 4-6 3-6 2-6. На рахунку Долгополова 13 ейсів і 3 подвійні помилки.

Завершив свої виступи й Ілля Марченко. У стартовому матчі донеччанин поступився восьмій ракетці турніру, канадцеві Милошу Раонічу: 6-7 (3) 6-7 (3) 3-6. На рахунку Марченко 5 ейсів і 8 подвійних помилок, а його суперник відзначився 30 подачами навиліт при 3 подвійних помилках. Українець за весь матч заробив один брейкпойнт, який не зміг реалізувати. Втім, канадський тенісист реалізував за весь матч 1 брейк (при 2 зароблених брекпойнтах).

Зараз ви читаєте новину «Australian Open. Світоліна і Стаховський вийшли до другого раунду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути