Ексклюзиви
понеділок, 02 березня 2009 15:43

Аршавіну найняли психотерапевта

Аршавіну найняли психотерапевта

LIFE.RU стало відомо, що головний тренер лондонського "Арсеналу" Арсен Венгер наполіг на тому, щоб російський форвард "канонірів" Андрій Аршавін почав відвідувати штатного психолога команди. Французький фахівець сподівається, що це допоможе Андрію швидше адаптуватися до нових умов та вимог, а "Арсеналу" - перервати нарешті засуху клубу в чемпіонаті країни, яка триває вже чотири матчі.

- Після чергової нульової нічиї в чемпіонаті країни Венгер порадив Аршавіну відвідати штатного психолога "Арсеналу", - розповів нам знайомий футболіста. - Тренер сподівається, що бесіда з психологом допоможе Аршавіну. Венгер бачить в Андрії одного з потенційних лідерів команди, вірить, що Арши зможе повести за собою молодих гравців.

Професор

Займатися психологічним станом Аршавіна доручено одному з найкращих спортивних фахівців Англії у цій сфері Тіму О"Браяну. 50-річний англієць - один з найповажаних спортивних психотерапевтів на Британських островах. Раніше він працював у Бірмінгемі з "Сіті". Після цього перейшов до "Арсеналу", де з успіхом мотивує гравців і виганяє страхи футболістів.

Тім отримав ступінь професора психології в Лондонському університеті. Головних успіхів він досяг в емоційній сфері людській психології. Працюючи в Бірмінгемі він половину свого часу проводив разом із командою, а решту часу ж професор О"Браян давав приватні консультації.

Крім того Тім працював ще і з "Вулверхемптоном". Футболісти, яі спілкувалися з ним, відзиваються про його роботу тільки кращим чином.

- Він чудова людина, - розповідає 39-річний гравець "Вулвехемптона" Алекс Рає, що встиг попрацювати з О"Браяном. - Він допоміг мені відновитися від травми та побороти страх отримання повторного пошкодження. Тім приходив у команду по п"ятницях і суботах перед матчами і налаштовував нас на гру. Крім того, ми могли у будь-який момент дзвонити йому. Він давав поради не тільки по спортивних, але й по життєвих ситуаціях.

Досвід

27-річного росіянина, як відомо, ніякими Фрейдами, психоаналізами та іншими спецприйомами, не залякати. Адже граючи за пітерський "Зеніт" Андрій не раз заглядав на прийом до штатного лікаря команди синьо-білих. У Росії, як і на туманному альбіоні психолог в основному намагався зробити футболістів більш сміливими, змушуючи їх бути відкритішими з пресою та вболівальниками. Варто відзначити, що в Пітері прийняти в штат фахівця запропонував головний тренер команди. Хоча гравці і були проти подібних заходів Дік Адвокат бачив у роботі лікаря багато позитивного та наполіг на своєму.

- Так, в "Арсеналі" є дуже тямущий штатний психолог, - підтвердив півзахисник іспанської "Барселони" Алєксандр Глєб, який тривалий час грав у складі "канонірів". - Він спілкувався і зі мною. Будь-який гравець може з ним поговорити у будь-який час. Він спілкувався з кожним - з кимось більше, з кимось менше. Це дійсно допомагає. Після бесіди з ним починаєш відчувати себе впевненіше на полі.

Команда

Окрім Аршавіна на прийом до психолога записалися ще кілька ключових гравців.

- Я не знаю в чому причина безгольової нічиєї, - відверто зізнався 59-річний Венгер. - Я роблю все, що від мене залежить. Справа точна не в тактиці. Можливо, відповідь ховається в сфері психології. Не думаю, що потрібно шукати причину проблем у травмованих гравцях атаки. Коли вони були здорові, ми так само мало забивали. Добре, що у футболі чорна смуга не може тривати вічно. У якийсь момент ми почнемо забивати багато, як і раніше. Проте поки, чим більше я говорю про психологічну причину, тим гостріше вона стає.

Нагадаємо, що останній раз у чемпіонаті Англії "Арсенал" забивав більш ніж місяць тому - 28-го січня в матчі проти "Евертона". Тоді гра закінчилася унічию 1:1. Цікаво, що в інших турнірах, в яких команда Аршавіна бере участь, "каноніри" забивають регулярно. У кубку країни 16-го лютого "Арсенал" з розгромним рахунком переграв "Кардіф" 4:0, а в останньому матчі Ліги Чемпіонів 24-го лютого команда Венгера переграла римську "Рому" 1:0.

LIFE.RU, news.mail.ru

Зараз ви читаєте новину «Аршавіну найняли психотерапевта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути