пʼятниця, 23 листопада 2007 08:46

Аршавін може не зіграти на Євро-2008

Серйозне порушення правил гри, а саме так можна назвати дії Андрія Аршавіна, у відбірковому поєдинку Євро-2008, який відреагував на відмашку Ільдефонса Ліми і вдарив опонента ногою, крім вилучення з поля зазвичай карається дискваліфікацією на термін більш за один матч, інформує www.sport-express.ru.

Захисник Юрій Никіфоров, який в листопаді 1996 року врізав по ногах суперникові із збірної Люксембурга, пропустив згодом два офіційних поєдинка. Форвард російської молодіжки Олександр Бухаров, вилучений у стиковій зустрічі ЧЕ-2006 з данцями за грубу атаку суперника ззаду без спроби зіграти в м"яч, отримав дискваліфікацію на три матчі.

Таке ж покарання (три гри) передбачає стаття 10 нинішнього Дисциплінарного регламенту УЄФА. Втім, в цьому ж документі є стаття 17, що свідчить, що "дисциплінарні заходи, перераховані в статтях 10 і 11bis, є стандартними санкціями. Залежно від обставин вони можуть бути пом"якшені або посилені". Таким чином, багато що залежить від того, як причину вилучення Аршавіна пояснив в своєму рапорті арбітр матчу і що написав в звіті делегат УЄФА.

Певну роль при розгляді справи винні, звичайно, зіграти юристи РФС. Адже трьохматчева дискваліфікація (пропуск товариських ігор враховуватися не буде) фактично поставить хрест на участі капітана збірною у фінальному турнірі ЧЕ-2008.

Рішення про покарання Аршавіна, ймовірно, буде винесено на черговому засіданні контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА 13 грудня.
Зараз ви читаєте новину «Аршавін може не зіграти на Євро-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути