Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2007 20:43

Скільки мільйонів Абрамович вклав в успіх російської збірної?

Скільки мільйонів Абрамович вклав в успіх російської збірної?

Кожний з гравців збірної Росії отримає за вихід у фінальну частину чемпіонату Європи по $100 тис. Всього ж для виходу на Євро-2008 фонд "Національна академія футболу" Романа Абрамовича, тільки за офіційними даними, виділив РФС в 2007 році близько 400 млн. рублів. На самій же справі вихід збірною у фінальну частину Євро-2008 обійшовся Абрамовичу в набагато більшу суму.

Створений фонд "Національна академія футболу" що повністю функцілнує на його гроші, виділив в 2006 році на зарплати тренерського штабу, окрім старшого тренера Олександра Бородюка, 174 млн. 873 тис. 400 рублів (близько $7 млн. або 5 млн. євро).

У 2007 році все та ж "Академія імені Романа Абрамовича" (як її називають недоброзичливці) виділила РФС в 2007 році 398 млн. 509 тис. 900 рублів (близько $18 млн. або 11 млн. євро).

Суми преміальних були визначені ще до початку відбірного циклу: за перемогу – 12 тис. євро (приблизно $18 тис. або 425 тис. рублів), за нічию – 6 тис. євро (приблизно $9 тис. або 212 тис. Рублів).

Але окрім офіційних цифр, озвучених тими або іншими посадовцями, в ході всієї відбірної кампанії не могли не виникати чутки про додаткові стимуляції збірною. І, звичайно, скрізь фігурували гроші Абрамовича.

Якщо інформація про те, що на підготовку до гостьового матчу з британцями олігарх витратив порядку 1 млн. євро (оплата мешкання в розкішному заміському гольф-клубі Sopwell House плюс преміальні за перемогу – по 20 тис. євро), була відразу ж офіційно спростована "Челсі", то факт відвідин Абрамовичем роздягальні гравців після перемоги в "Лужниках" вже ніхто не заперечував.

Англійські ЗМІ стверджують, що "Абрамович після перемоги над збірною Англії зайшов в роздягальню до російських гравців, потис кожному руку. Потім він кожному вручив по 50 тис. фунтів". Представники Романа Абрамовича інформацію про вручення преміальних, втім, спростовують.

За матеріалами "Газета.Ру"

Зараз ви читаєте новину «Скільки мільйонів Абрамович вклав в успіх російської збірної?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути