четвер, 30 листопада 2017 19:15

"Ярмоленко в "Боруссії" повівся по-дорослому і його почали поважати. А Коноплянка досі хлопчик-тінейджер"

"Ярмоленко в "Боруссії" повівся по-дорослому і його почали поважати. А Коноплянка досі хлопчик-тінейджер"
"Коноплянка не є скрипалем вищої категорії. Його рівень - п'ята-шоста команда топ-чемпіонатів". Фото: football24.ua

Бундесліга - не чемпіонат для Євгена Коноплянки, гравцеві там некомфортно.

Так вважає батько одного з лідерів збірної України Олега Коноплянки.

"У Ярмоленка команда більш атакувальна, і йому там легше. Жені доводиться складніше, тому що у "Шальке" зовсім інший стиль, і там багато молоді. Знову ж таки, якщо іспанська Жені давалася легко і він нею навіть інтерв'ю намагався давати, то з німецькою справи йдуть поки не дуже. Він більше спілкується або іспанською, або англійською. Тому з нинішнім тренером Жені набагато легше працюється, оскільки він - різнобічно розвинена людина. А Вайнцирль був зациклений: знає свою німецьку і готовий говорити тільки нею, без будь-яких компромісів. Незрозуміло, чому він так поводився. Може, впливали якісь навколофутбольні речі", - каже в інтерв'ю "Сегодня" Коноплянка-старший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коноплянка назвав найбільш пам'ятний матч в кар'єрі

Сам футболіст також підкреслює, що з новим тренером йому в "Шальке" стало набагато комфортніше.

"Півроку тому не відчував себе тут футболістом. З приходом Тедеско все перевернулося, я знову повірив у футбол, і він вірить в мене. За минулого тренера Вайнцирля була просто катастрофа. Але з приходом Тедеско все змінилося. Він комунікабельна людина, з усіма знаходить спільну мову. Підійшов до іспанця - іспанською поговорив, до італійця - італійською, до мене підійшов - англійською. І з усіма - тактика англійською, трохи - німецькою. Він розуміє, що потрібно всім пояснювати, щоб все було зрозуміло, і це радує. І тому результат. Всі в Тедеско вірять і б'ються на полі!", - сказав Євген в інтерв'ю football24.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хотів захистити клуб" - Коноплянка пояснив своє скандальне інтерв'ю

Футбольний тренер і експерт Олег Федорчук вважає, що Коноплянці необхідно дорослішати ментально. Це основне, що може йому завадити відбутися як гравцеві в топ-чемпіонаті.

"Проблема Коноплянки полягає не в футбольному, а в людському факторі. Євген за натурою егоцентрист. У всякому разі, зовні складається таке враження. Йому хочеться бути головною скрипкою, щоб все оберталося навколо нього. Але при цьому він поки не є скрипалем вищої категорії. Його рівень - п'ята-шоста команда топ-чемпіонатів. А щоб закріпитися вище, потрібно підпорядкувати себе колективу, писаним і неписаним правилам, які там є. Інакше він має шанс ніде надовго не затриматися. Адже може Коноплянка в збірній підлаштовувати себе під інтереси команди, дуже добре показав себе в останніх матчах, особливо в першому таймі з хорватами. Так і в клубі треба", - говорить експерт в коментарі Gazeta.ua.

Можна при всіх гаряче обніматися, руки тиснути, а наступного дня бути звільненим. А можна як при Лобановському - зайвий раз ніхто не підійде, але всі при цьому себе комфортно почувають

"Зовні все виглядає так, що гравець в чудових стосунках із нинішнім тренером. Але практика показує, що це більше жести на камеру: можна при всіх гаряче обніматися, руки тиснути, а наступного дня бути звільненим. А можна як при Лобановському - зайвий раз ніхто не підійде, але всі при цьому себе комфортно почувають. Але, знову ж таки, в тих чемпіонатах головне - кваліфікація футболіста, його здатність виконувати поставлені завдання. Коноплянка - футболіст високого рівня, по суті, він переламав хід гри з "Боруссією". Але йому не вистачає солідності. Створив собі образ хлопчика-тінейджера, постійні інтерв'ю зі смішинками та жартами. Для вболівальника це приємно. Але гравцеві вже 28 років - треба дорослішати, ставати солідним. Німців така поведінка дратує, ніхто з них так не поводиться. І зовсім протилежний приклад - Ярмоленко, який з перших же днів у "Боруссії" по-дорослому, серйозно поводиться. Молоді хлопці відчули в ньому авторитет і почали поважати. При тому, що з Коноплянкою він одного віку", - підкреслив Федорчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, як Ярмоленку в "Боруссії" не стати другим Коноплянкою

У Рурському дербі проти "Боруссії" Андрія Ярмоленка Коноплянка відзначився двома результативними передачами. Одна з них допомогла "Шальке" зрівняти рахунок, поступаючись після першого тайму 0:4.

За тур до цього Коноплянка оформив два асисти в переможному поєдинку з "Гамбургом".

Зараз ви читаєте новину «"Ярмоленко в "Боруссії" повівся по-дорослому і його почали поважати. А Коноплянка досі хлопчик-тінейджер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути