Ексклюзиви
четвер, 16 липня 2009 13:55

Яо Мін придбав свій колишній клуб

Яо Мін придбав свій колишній клуб

Лідер збірної Китаю з баскетболу Яо Мін придбав клуб "Шанхай Шаркс", в якому він починав свою кар"єру. Через фінансові труднощі клуб міг знятися з чемпіонату Китаю сезону-2009/10, який стартує в листопаді, повідомляє Reuters. Покупка "Шанхай Шаркс" Яо Міном повинна вирішити фінансові складнощі клубу.

Раніше "Шаркс" належав трьом співвласникам, які погодилися продати свої долі акцій інвестиційній компанії Яо Міна. Яку суму баскетболіст заплатив колишнім співвласникам, не повідомляється.

За інформацією китайської газети The China Business News, утримання клубу обходитиметься Яо Міну в 20 мільйонів юанів на рік (близько 2,9 мільйонів доларів). За даними журналу Forbes, в 2008 році баскетболіст заробив 56,81 мільйона доларів.

Яо Мін виступав за "Шанхай Шаркс" до 2002 року, коли він переїхав до НБА. У північноамериканській лізі центровий виступає за клуб "Х"юстон Рокетс". "Шаркс" вигравав чемпіонат Китаю один раз, і це відбулося в той час, коли за команду грав Яо Мін.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Яо Мін придбав свій колишній клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути