субота, 05 травня 2007 13:53

Англійська прем"єр-ліга подала до суду на Google

Англійська футбольна прем"єр-ліга спільно із звукозаписною компанією Bourne подала до суду на Google, повідомляє агентство Reuters.

Відповідна заява поступила в п"ятницю до суду Південного округу штату Нью-Йорк.

У ній компанії-позивачі, зокрема, заявили, що належний Google портал YouTube порушує авторські права на відео- і аудіоматеріали, добиваючись збільшення своєї відвідуваності і роздуваючи мережевий трафік. Заявники особливо підкреслили, що портал порушує інтелектуальні права при розповсюдженні найцінніших матеріалів.

У квітні з аналогічним позовом проти YouTube до суду звернулося керівництво медіахолдінга Viacom, зажадавши від Google як компенсацію завданого збитку більше мільярда доларів.

Компанія Google придбала YouTube в 2006 році за рекордну для подібного роду операцій суму в 1,65 мільярда доларів. Експерти ринку відзначали, що частина цих грошей спочатку призначалася для задоволення численних претензій до порталу з боку законних володарів авторських прав на поширювані YouTube матеріали, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Англійська прем"єр-ліга подала до суду на Google». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути