Ексклюзиви
субота, 24 березня 2012 11:35

"Якщо б на поле хтось кинув сало, я не звернув би уваги" - Воронін

"Якщо б на поле хтось кинув сало, я не звернув би уваги" - Воронін
Андрій Воронін прокоментував проблему разисму у футболі ФОТО: faeri.ru

Український нападник московського "Динамо" Андрій Воронін, коментуючи проблему расизму, відповів на запитання, як би він вчинив, якби в нього по ходу матчу жбурнули шматок сала.

"Кожна людина по-різному реагує на висловлювання або жести. Якщо б на поле хтось кинув сало чи ще щось, я не звернув би уваги і не зрозумів, що це на мою адресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Безус сказав мені "чорний", "чорна мавпа" - Боатенг

А що стосується темношкірих футболістів, мені самому неприємне вболівальницьке скандування на їх адресу. Але знову ж: з цим повинні боротися люди, в чиї завдання входить охорона порядку.

Правда, боюся, це продовжиться. Така проблема ж не тільки в Росії, але і в Англії, Німеччині. Просто там людей штрафують і не пускають більше на стадіони", - цитує Вороніна "Советский спорт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У футболіста "Анжі" кинули банан з VIP-трибуни

Тим часом захисник "Анжі" Крістофер Самба, який став жертвою расистської витівки після матчу махачкалинців з "Локомотивом", заявив, що зможе самостійно впоратися з ситуацією.

"Банан - не просто фрукт, а расизм. А що ж це може бути? Як ще назвати ситуацію, коли в темношкірого гравця кидають банан? Це - расизм! Апельсин? Загалом, це теж расизм. Але коли в тебе кидають банан, це щось зовсім незвичайне. Я, знаєте, далеко не хлюпик. Я сильна людина і особливої підтримки не потребую", - сказав футболіст виданню.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо б на поле хтось кинув сало, я не звернув би уваги" - Воронін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути