четвер, 22 березня 2012 15:27

"Анжі" і "Локомотив" готові представити громадськості "бананового покидька"

"Анжі" і "Локомотив" готові представити громадськості "бананового покидька"
Крістофер Самба зазнав бананового "обстрілу". Фото: fc-anji.ru

"Анжі" і "Локомотив" виступили зі спільною заявою щодо інциденту в матчі 35-го туру Чемпіонату Росії між цими командами, коли невідомий кинув банан в захисника махачкалінцев Крістофера Самбу.

"Загальна задача всіх зацікавлених сторін - знайти і представити громадськості конкретного покидька, чий вчинок змусив говорити не про сам футбол, не про якість гри, а про черговий скандал. Обидва клуби впевнені, що організація матчу була на високому рівні, футболісти показали блискучий футбол, з найвищим градусом напруги, яскравими емоціями і прекрасною атмосферою справжнього футбольного свята. Але все це заступили наслідки дій одного провокатора", - сказано в ньому.

Клуби підкреслили, що такі люди не можуть відноситися до справжніх шанувальників футболу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роберто Карлос може завершити кар'єру через банани

"Вони не мають нічого спільного зі справжніми вболівальниками клубів. У таких особистостей одна характеристика - провокатор. Спільна позиція ФК "Анжі" і ФК "Локомотив" виражається в консолідації дій по ідентифікації даного персонажа. Тільки спільними зусиллями можливо досягти того, щоб такого роду провокації не стали буденним явищем в російському футболі. Ми докладемо всіх зусиль, щоб знайти цю людину і відповідним чином покарати", - відзначили "Анжі" і "Локомотив".

Клуби підкреслили, що завдяки відеозаписам з камер спостереження їм відомий провокатор, а також всі його пересування на стадіоні до, під час і після матчу.

"Виступи одиночних провокаторів не повинні розглядатися як расистські дії вболівальників і не можуть служити підставою для дисциплінарних стягнень до клубам-учасникам матчу, так як не відображають реальної ситуації на стадіоні до, під час або після матчу. Дана позиція дозволить уникнути в майбутньому не тільки появ послідовників-імітаторів, а й припинить будь-які спроби дискредитації клубу-конкурента. У зв'язку з цим, клуби виступають з ініціативою про внесення відповідних змін в дисциплінарний регламент РФС", - сказано в заяві.

Нагадаємо, в ході матчу 35-го туру російської Прем'єр-ліги між московським "Локомотивом" і махачкалінським "Анжі" в Черкизове із захисником Крістофером Самбою стався черговий скандальний інцидент на расистському грунті.

Невідомий кинув у темношкірого гравця банан. В "Локомотиві" раніше заявили, що расистську витівку здійснив уболівальник "Анжі".

Зараз ви читаєте новину «"Анжі" і "Локомотив" готові представити громадськості "бананового покидька"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути