понеділок, 01 серпня 2011 18:34

Вболівальника, який показав банан Роберто Карлосу, позбавили абонемента

Вболівальника, який показав банан Роберто Карлосу, позбавили абонемента

Вболівальник футбольного клубу "Зеніт", який показав банан бразильському гравцеві махачкалінського "Анжи" Роберто Карлосу під час матчу чемпіонату Росії в Санкт-Петербурзі покараний за те, що "випендрювався перед друзями", заявив журналістам керівник служби безпеки "Зеніту" Юрій Федотов.

Інцидент стався 21 березня в Санкт-Петербурзі перед матчем 2-го туру чемпіонату Росії "Зеніт" - "Анжи". Роберто Карлосу з фанатської трибуни господарів поля протягнули банан. За цей КДК пізніше оштрафував "Зеніт" на 300 тисяч рублів.

"У нас три чверті вболівальників на стадіоні - власники сезонних абонементів. Тих, хто порушує порядок, ми позбавляємо абонементів, ця людина, яка показав банан, теж була позбавлена абонемента. Чоловік був покараний за свій жарт, випендрюючись перед друзями. Цей жарт завдала удару по іміджу ФК "Зеніт", - пояснив Федотов.

За словами керівника служби безпеки "Зеніту", "в Санкт-Петербурзі розібралися з цією людиною". "Його знайшли, з ним розмовляв представник клубу, представники правоохоронних органів, проведено чіткий аналіз. Встановлено, що наміру в його діяннях не було, винесено постанову. Справу закрито, силами клубу ми покарали людину. Він не відвідує матчі на "Петровському", ми стежимо за цим", - заявив Федотов.

Він вважає, що пред'явлення бразильцеві банана в Санкт-Петербурзі не можна трактувати як расизм. "Занадто швидко, однозначно і одіозно ЗМІ подають інформацію про інциденти, а це приносить шкоду всьому російському футболу. Може, банан тоді заборонити проносити на стадіон, а потім і апельсин, може, ще хтось сало пронесе і (Анатолію) Тимощуку його покаже з трибуни? Не можна доводити до маразму. Людина хотіла пожартувати перед своїми товаришами, елементів расизму у нього і в голові не було", - висловив думку Федотов.

Роберто Карлос повторно побачив банан під час матчу чемпіонату Росії 2011 року в Самарі, коли невідомий кинув його в бік футболіста.

Зараз ви читаєте новину «Вболівальника, який показав банан Роберто Карлосу, позбавили абонемента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути