Ексклюзиви
четвер, 08 травня 2008 13:08

Як "Шахтар" завоював Кубок (ФОТОРЕПОРТАЖ)
6

Вчора в Харкові відбувся один з головних матчів футбольного сезону в Україні. Як і в більшості випадків, його учасниками стали футболісти київського "Динамо" і донецького "Шахтаря", які в черговий раз за останні роки зустрілися у фіналі національного Кубка.

Зустріч проходила не за найкращої погоди, що, втім, не перешкодило командам продемонструвати видовищну гру. У першому таймі моментів біля обох воріт було небагато і коли здавалося, що суперники підуть на перерву за рахунку 0:0, стався момент, який призвів до голу. Бразильський півзахисник "гірників" Ілсіньо відтягнув на себе трьох гравців "Динамо" і відпасував в центр на Гладкого. Кращий бомбардир чемпіонату ударив в дотик без особливих шансів для Шовковського.

Другий тайм активніше почали динамівці, яким треба було відіграватися. Підопічні Сьоміна мали для цього моменти, але у вирішальних епізодах їм не вистачало точності і холоднокровності. Після видалення Брандао, який грубо пішов на співвітчизника Корреа, кияни, здавалося, отримали хороші шанси для позитивного результату матчу, але незабаром в складах команд був встановлений паритет. Діакате вдарив ногою Дуляя, який вже не зміг повернутися на поле і був замінений на Гая. Червона картка для захисника динамівців - рішення досить спірне, оскільки фол проти серба швидше за все був ненавмисним.

Гай, який замінив Дуляя, буквально через пару хвилин після своєї появи на полі і вирішив результат матчу - він вдало пробив з-за меж штрафного. Подальші події матчу концентрувалися в основному не на грі, а на рішеннях арбітра Віктора Швецова - той пред"явив ще три червоні картки. Якщо видалення Бангура і Єзерського були справедливими (хоча провокатором сутички між футболістами виступив гвінеєць), то друга жовта Гладкому за симуляцію викликала дуже багато питань.

Як би там не було, "Шахтар" справедливо перервав невдалу серію виступів проти "Динамо" і повіз Кубок до Донецька. Трофей з рук Президента Ющенка отримав капітан гірників Даріо Срна.

Шахтар - Динамо 2:0

Голи: Гладкий, 44, Гай, 78

Шахтар: Пятов, Срна, Чигрінський, Кучер (Езерський, 46), Рац, Фернандіньо, Ілсиньо (Вілліан, 85), Хюбшман, Дуляй (Гай, 75), Брандао, Гладкий

Динамо: Шовковський, Діакате, Гиоане, Корреа, Алієв (Мільовський, 83), Кравец, Мандзюк, Каддурі, Юссуф, Бангура, Маркович (Нінковіч, 46)

Попередження: Кучер, 32, Езерський, 57, Гладкий, 58 - Мандзюк, 17, Алієв, 68

Видалення: Брандао, 63, Езерський, 81, Гладкий, 88 - Діакате, 73, Бангура, 81

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Як "Шахтар" завоював Кубок (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути