четвер, 15 лютого 2018 20:11

АЕК - "Динамо": яким був шлях команд до 1/16 фіналу Ліги Європи

АЕК - "Динамо": яким був шлях команд до 1/16 фіналу Ліги Європи
АЕК і "Динамо" зійшлися в 1/16 фіналу Ліги Європи. Фото: google.com.ua

Сьогодні "Динамо" розпочинає другу частину сезону. Стартовим матчем для киян стане перша зустріч із грецьким АЕКом в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи. Початок матчу на афінському стадіоні "Спірос Луїс" о 22:05 за київським часом, текстовий онлайн планує Gazeta.ua. Згадаємо, як команди йшли до цієї дуелі.

"Динамо"

Шлях "Динамо" в нинішній Лізі Європи розпочався після вильоту з кваліфікації Ліги чемпіонів, де підопічні Олександра Хацкевича за сумою двох зустрічей програли швейцарському "Янг Бойз" - після перемоги вдома з більш, ніж комфортною перевагою в рахунку — 3:1 поступилися в гостях 0:2.

Вилетівши в раунд плей-оф кваліфікації Ліги Європи, кияни за сумою двох матчів перемогли португальський "Марітуму" (0:0 в гостях і 3:1 вдома) і вийшли до групового раунду турніру. Там, за іронією долі, суперником "Динамо" знову став "Янг Бойз", а також сербський "Партизан" та албанський "Скендербеу". Саме від останнього кияни зазнали першої поразки, поступившись у гостях 2:3.

До цього матчем проти албанців удома біло-сині відкривали груповий раунд, перемігши 3:1.

Підсумок домашнього матчу з "Янг Бойз" змусив киян відкласти реванш на виїзну гру, 2:2. Вже у Швейцарії біло-сині досягли бажаного завдяки єдиному голу Буяльського, 1:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Динамо" в Берні помстилося швейцарським "хлопчикам"

Більш успішним стало для "Динамо" протистояння з "Партизаном". Зустріч у Белграді завершилася важкою перемогою киян з рахунком 3:2, вирішальний гол наприкінці другого тайму забив Мораес. Грудневий матч проти "Партизана" в Києві, яким кияни завершували груповий раунд, також став для "Динамо" переможним, 4:1. Знову героєм поєдинку став Мораес, записавши на свій рахунок хет-трик, ще один м'яч забив Морозюк. У гостей з пенальті відзначився Евтович. Перемога дозволила підопічним Олександра Хацкевича посісти в групі перше місце.

АЕК

Так само, як і "Динамо" АЕК в Лізі Європи стартував з раунду плей-оф кваліфікації, вилетівши перед цим з Ліги чемпіонів від московського ЦСКА (0:2 вдома і 0:1 у гостях). Вихід до групового раунду Ліги Європи греки оформили, сумарно перегравши бельгійський "Брюгге" (0:0 на виїзді і 3:0 вдома).

В груповому раунді суперниками греків стали італійський "Мілан", хорватська "Рієка" та австрійська "Аустрія". Виїзною перемогою над хорватами 2:1 АЕК розпочав цикл, пізніше вдома зіграв унічию 2:2.

Без поразок завершилося протистояння з "Аустрією" (2:2 вдома і 0:0 в гостях) та "Міланом" (0:0 на виїзді і 0:0 вдома).

За підсумками групового раунду АЕК слідом за "Міланом" посів друге місце і як несіяна команда отримав у суперники київське "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супернику "Динамо" пообіцяли солідну премію за прохід киян у Лізі Європи

Матч-відповідь команди проведуть 22 лютого о 20:00 на НСК "Олімпійський". Текстовий онлайн планує наш сайт.

Зараз ви читаєте новину «АЕК - "Динамо": яким був шлях команд до 1/16 фіналу Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути