четвер, 15 квітня 2010 19:10

Адвокат залишив посаду наставника збірної Бельгії

Адвокат залишив посаду наставника збірної Бельгії

Головний тренер збірної Бельгії з футболу Дік Адвокат пішов у відставку. Адвокат розірвав свій контракт з Королівською федерації футболу Бельгії (KVBV) в односторонньому порядку. Про це повідомляє офіційний сайт KVBV. За даними ЗМІ, Адвокат є головним кандидатом на посаду нового наставника збірної Росії.

У заяві на сайті KVBV йдеться, що керівництво футбольної федерації здивоване вчинком Адвоката і поки утримається від коментарів з приводу того, що трапилося. Вказується також, що KVBV має намір зв"язатися з юристом, щоб врегулювати питання про розірвання угоди.

15 квітня голландська газета Het Nieuwsblad написала, що Адвокат прийняв пропозицію очолити збірну Росії. У матеріалі видання йдеться, що Російський футбольний союз (РФС) заплатить бельгійської стороні за дострокове розірвання контракту голландця один мільйон євро. Het Nieuwsblad також назвала зарплату Адвоката в збірній Бельгії - вона становила 600 тисяч євро на рік. У Росії, за даними видання, Адвокат буде отримувати значно більше.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Адвокат підпише з РФС контракт за схемою "два плюс два" (на два роки з можливістю продовження ще на два). Сам Адвокат, який в сезоні-2009/10 також очолює голландський клуб АЗ, наприкінці березня спростував інформацію про відхід у збірну Росії.

Офіційно пост наставника російської команди займає Гус Хіддінк. Його контракт з РФС закінчиться в липні 2010 року, а з 1 серпня Хіддінк очолить збірну Туреччини. В даний час РФС веде з тренером переговори про дострокове розірвання контракту.

За матеріалами lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Адвокат залишив посаду наставника збірної Бельгії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути