середа, 11 лютого 2009 13:37

Адебайора визнали найкращим гравцем Африки

Адебайора визнали найкращим гравцем Африки

Найкращим футболістом Африки за підсумками 2008 року визнаний форвард збірної Того Еммануель Адебайор, який виступає за лондонський "Арсенал", гравцем якого недавно став росіянин Андрій Аршавін. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на офіційний сайт Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА). У 2008 році Адебайор став провідним форвардом і найкращим бомбардиром "Арсеналу".

У суперечці за нагороду Адебайор обійшов єгиптянина Мохаммеда Абутріку з каїрського "Аль-Ахлі", а також ганця Майкла Ессьєна з лондонського "Челсі". Приз найкращому гравцеві Африки присуджується за підсумками голосування тренерів збірних, що входять в Африканську конфедерацію футболу (КАФ). Відзначимо, раніше Абутріка був визнаний Міжнародною федерацією футбольної історії і статистики (IFFHS) найпопулярнішим гравцем світу.

Адебайор отримав свій приз на церемонії нагородження в нігерійському Лагосі. Лідер "Арсеналу" став першим тоголезцем, який отримав приз найкращого футболіста Африки. У 2008 році найкращим було визнано малійця Фредерік Кануте, в 2007 році - івуарійця Дідьє Дрогба. До цього три роки поспіль приз діставався камерунцю Самуелю Ето"О.

Найкращим тренером Африки став наставник збірної Єгипту Хассан Шехата. Найкращим африканським клубом 2008 року визнаний "Аль-Ахлі". Володарем призу найкращого молодого футболіста став гравець "Челсі" івуарієць Саломон Калу.

Зараз ви читаєте новину «Адебайора визнали найкращим гравцем Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути