вівторок, 20 березня 2012 17:35

"Я задоволений роботою Абдули" - Колліна похвалив арбітра матчу "Динамо" - "Дніпро"

"Я задоволений роботою Абдули" - Колліна похвалив арбітра матчу "Динамо" - "Дніпро"

Куратор суддівського комітету Федерації футболу України П'єрлуїджі Колліна прокоментував епізод матчу 23-го туру Прем'єр-ліги між київським "Динамо" та дніпропетровським "Дніпром". Сьогодні італієць три години відповідав на запитання журналістів під час засідання прес-клубу.

Нагадаємо, у першому таймі після зіткнення Івана Стрініча та Даніло Сілви хорват упав у штрафному майданчику "Динамо". Арбітр Анатолій Абдула пенальті не призначив. Команди пішли на перерву за рахунку 0:0. У другому таймі Олександр Алієв та Артем Мілевський принесли киянам перемогу — 2:0.

"Я б не хотів, щоб склалося враження, ніби я захищаю арбітрів. Я цього не роблю. Якщо суддя помилився, то він за це заплатить. Причому заплатить таким способом, завдяки якому він покращить свій рівень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я відправив Суркісу 10 смс" - Коломойський

Абдула добре провів матч. Це сказали люди, які були на стадіоні. Вони говорили зі мною після закінчення матчу. Можливо, серед цих людей були представники клубів. Я з ними згоден.

Вчора я телефонував Абдулі і підтвердив йому те, що сказав після матчу у роздягальні. Я задоволений його роботою. Я хотів йому це підтвердити, щоб він не думав по-іншому."

Колліна показав журналістам відео з епізодом за участю Сілви та Стрініча. Італієць продемонстрував запис з трьох ракурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алієв і Мілевський принесли "Динамо" перемогу в матчі з "Дніпром"

"Складається враження, що гравець "Дніпра" багато думає. Під час падіння Стрініч заздалегідь виставляє руки. Він ніби намагається захистити себе при падінні на газон. Відразу після цього він повертає голову назад і дивиться на арбітра.

Подивимося епізод під іншим кутом. Видно, що нібито є удар в праву ногу Стрініча, але він чомусь згинає ліву. Якщо людина біжить і в момент контакту із землею опорною ногою починає згинати другу ногу, це означає, що гравець вирішив падати.

Якщо Сілва доторкається до суперника, але удару не завдає, то порушення немає. Такі правила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колліна погодився підписати новий контракт з ФФУ

Щодо Стрініча, то я не кажу про симуляцію, а про бажання гравця впасти. Арбітр був у вигідній позиції і все бачив. Взагалі, коли є сумнів, пенальті ніхто не ставить".

Також Колліна додав, що коли приїхав в Україну Абдулі не довіряли важливих матчів. Через півтора року роботи італійця з українськими суддями Абдула став працювати на поєдинках "Динамо" - "Дніпро" і "Динамо" - "Шахтар" (Кубок України).

Зараз ви читаєте новину «"Я задоволений роботою Абдули" - Колліна похвалив арбітра матчу "Динамо" - "Дніпро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути