Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2012 12:51

IFFHS визнала Колліну кращим арбітром за останні 25 років

IFFHS визнала Колліну кращим арбітром за останні 25 років

Італієць П'єрлуїджі Колліна визнаний кращим суддею в світовому футболі за останні 25 років (період з 1987 по 2011 рік) за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS), повідомляє "Сегодня".

Куратор суддівського корпусу України в кінці 1990-х - початку 2000-х років став найбільш впізнанним рефері у світі. Величезною популярністю серед уболівальників він був значною мірою зобов'язаний своєю незвичайною зовнішністю. Італієць судив драматичний фінал Ліги чемпіонов-1998/99, в якому "Манчестер Юнайтед" вирвав перемогу у "Баварії", а в 2002 році йому було довірено фінал чемпіонату світу, що приніс збірній Бразилії п'ятий в її історії чемпіонський титул.

У рейтингу, опублікованому IFFHS, Колліна набрав 191 бал. Друге місце зайняв харизматичний німецький арбітр Маркус Мерк (184), який, як і Колліна, вже завершив суддівську кар'єру. Саме Мерк, відомий під прізвиськом "Доктор Безжалісність", раніше був названий IFFHS кращим арбітром першого десятиліття XXI століття. Третє місце зайняв данець Кім Мілтон Нільсен (159), який запам'ятався багатьом завдяки вилученню Девіда Бекхема в матчі Англія - ??Аргентина на чемпіонаті світу-1998.

Італієць Роберто Розетті, який очолює департамент суддівства та інспектування Російського футбольного союзу, зайняв 16-те місце з 91 балом.

Зараз ви читаєте новину «IFFHS визнала Колліну кращим арбітром за останні 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути