середа, 09 листопада 2011 18:50

"Можливо, я погано вимовляю імена, але український футбол я знаю добре" - Колліна

"Можливо, я погано вимовляю імена, але український футбол я знаю добре" - Колліна

Куратор системи арбітражу в українському футболі П'єрлуїджі Колліна провів вже шосту зустріч з українськими журналістами. Засідання футбольного прес-клубу відбулося у вівторок, 8 листопада, у Будинку футболу. Тривало більше двох годин.

Колліна відповів критикам, які звинувачують італійця у поганому суддівстві.

"Моє завдання - покращити роботу українських арбітрів, створити систему арбітражу, яка б відповідала стандартам ФІФА та УЄФА. Моя робота полягає не в тому, щоб виходити на поле і судити матчі. Там працюють арбітри. Ми розглядали епізод матчу "Зоря" — "Волинь". Гравець лучан з метра не може забити гол. Хіба це вина Кварцяного?

Я стараюся робити максимум. Моніторинг ЗМІ — це також частина моєї роботи. Я маю знати, що говорять і пишуть. Коли я тільки приїхав в Україну і приступив до виконання своїх обов'язків, то перше, що говорили "подивимося, чи зможе він з цим упоратися". Я довів, що я не ширма і дійсно працюю. У декого виникали думки, ніби моє запрошення — це іміджева операція.

За півтори роки свого перебування на посаді куратора я вивчив український футбол і тепер знаю його так само як і ви (журналісти). Можливо, я погано вимовляю імена, але футбол я знаю добре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У поганому суддівстві винен Колліна" - Срна

В українському суддівстві були серйозні проблеми. Ми поступово рухаємося вперед. Один із показовим моментів — збільшення кількості молодих арбітрів, які вже зараз працюють на матчах прем'єр-ліги.

На матч "Металіст" — "Динамо" призначення отримав Юрій Вакс. Я читав матеріали, в яких звучало питання "Хто такий Вакс?" Думаю, всі побачили, як він відсудив цей поєдинок. Це молодий арбітр, який продовжує рости. Його призначили на цей матч не тому, що він проходив поряд і я сказав йому "Давай, йди сюди".

Звичайно, є помилки. Вони трапляються і у матчах Ліги чемпіонів, які судять найкращі арбітри Європи.

Я поважаю думки інших людей. Важливо, щоб арбітри не стали виправданням за поразку. "Якщо ми виграли, то це моя заслуга, а якщо ми програли, то винен арбітр". Цього не має бути. Арбітри інколи помиляються, це правда. Але не варто їх звинувачувати у тому, у чому вони не винні.

30 червня 2012 закінчується моя угода з ФФУ. Якщо, ті люди, які сказали, що все йде погано, вважатимуть за потрібне, то на моє місце може прийти інший. Це не проблема. Я серйозно ставлюся до своєї роботи і не є просто ширмою, як про це говорили."

Також Колліна додав, що вже з наступного року арбітри використовуватимуть радіозв'язок.

Зараз ви читаєте новину «"Можливо, я погано вимовляю імена, але український футбол я знаю добре" - Колліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути