середа, 09 листопада 2011 12:44

Українські арбітри стали більше вилучати

Українські арбітри стали більше вилучати

У поточному футбольному сезоні в українській прем'єр-лізі зафіксовано 46 вилучень. Мова йде про перше коло чемпіонату — 15 турів. За весь минулий сезон цей показник становить 41 вилучення.

Такі дані навів куратор системи арбітражу в українському футболі П'єрлуїджі Колліна у вівторок, 8 листопада, на футбольному прес-клубі.

"Арбітри трохи змінили свою поведінку - стали діяти жорсткіше. Справа у тому, що у сезоні 2008-09 за 30 матчів було зафіксовано 41 вилучення. У сезоні 2009-10 цей показник сягнув позначки 45. За минулий чемпіонат арбітри вилучали гравців з поля 41 раз. Показник тримається приблизно на одному рівні.

У поточному сезоні за 15 турів було зафіксовано 46 вилучень. Перше коло чемпіонату перевершило показники минулих сезонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колліні сподобався вчинок Луческу

У мене зустрічне питання. Чи тільки арбітри мають змінювати цю ситуацію? Чи запитував хтось у тренерів команди, чому вони не змінюють поведінку своїх гравців?

Є деякі слова та жести, які не можна терпіти. Мова йде не тільки про образу арбітра, але й гравців команди суперника.

У матчі "Зоря" — "Волинь" нападаючий луганчан заробив вилучення вже на 4-й хвилині матчу (червону картку від Ігоря Іщенка отримав Джаба Ліпартія). Він проявив неповагу до голкіпера лучан.

Не дуже добре, коли в одному матчі арбітр показує 4-5 червоних карток. Це негативно впливає на видовищність", - вважає Колліна.

Італієць зустрівся з журналістами вже ушосте. Засідання тривало більше двох годин.

Зараз ви читаєте новину «Українські арбітри стали більше вилучати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути