пʼятниця, 11 травня 2012 20:13

60% готелів Львова вже заброньовані, третина з них вдвічі дорожчі, ніж завжди

60% готелів Львова вже заброньовані, третина з них вдвічі дорожчі, ніж завжди
За словами Галини Гриник, дорогі готельні номери все одно продаються, бо престиж приймаючого міста не можна порівняти з неприймаючим. Фото: Анатолій Бабак

Напередодні чемпіонату Європи з футболу в приймаючому місті Львів третина готелів значно підняли ціни на проживання, але, незважаючи на це, вже понад 60% усіх номерів заброньовані.

Про це заявила на прес-конференції Галина Гриник, в. о. начальника управління туризму Департаменту "ЄВРО-2012" Львівської міської ради.

"Лише 23% готелів у Львові підняли ціну більше ніж на 200%, - говорить вона. - А підняття ціни до 200-300% вважається звичайною практикою, коли в містах відбуваються якісь події світового масштабу (туристичні ярмарки, міжнародні конгреси тощо). Якщо ми порівняємо ціни в приймаючих містах України та за кордоном, то вони там теж є завищеними під час таких подій. Причому є навіть у 10 разів. Попри це, вони все одно продаються, бо престиж приймаючого міста не можна порівняти з неприймаючим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадський транспорт приймаючих міст на "Євро" підлаштують під вболівальників

За словами Гриник, станом на кінець квітня вже понад 60% готелів Львова були заброньовані.

"Міською радою в рамках штабу підготовки до "Євро" створено декілька робочих груп, одна з них стосується готелів. Багато зустрічей уже проводилося з самими готелярами з різного сегменту щодо оптимізації цін для вболівальників. Є певні дні, коли, відповідно до укладених договорів, ціни не можна знизити. Але наші готелі вже активно співпрацюють з агенціями з розміщення вболівальників, сім'ї УЄФА для того, щоб оптимізувати ті ціни шляхом укладення додаткових угод", - зазначила посадовець.

Вона також запевнила, що Львів радо чекає на туристів і вболівальників. Зокрема заклади різної категорії, "включно з наметовими містечками, і готелями, які будуть доступні для всіх за оптимальними й прийнятними цінами".

Зараз ви читаєте новину «60% готелів Львова вже заброньовані, третина з них вдвічі дорожчі, ніж завжди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути