неділя, 25 вересня 2011 22:07

"15-річним Шевченко мені м'ячі подавав" - Стоічков

"15-річним Шевченко мені м'ячі подавав" - Стоічков

Легенда болгарського і світового футболу Христо Стоічков приїхав на запрошення Ігоря Суркіса до Києва відвідати базу динамівського клубу. Болгарин також був присутній на матчі "Динамо" - "Шахтар", після чого поділився враженнями про гру і не тільки.

"І "Динамо" і "Шахтар" демонструють зараз дуже хорошу гру. І в одній і в іншій команді зібрані хороші футболісти. До перемоги, думаю, ближче було "Динамо", - сказав він.

Стоічков пам'ятає гри проти киян у футболці "Барселони".

"Звичайно, пам'ятаю всі матчі з "Динамо" в Києві. Особливо 91-й рік, дуже холодно було", - посміхається він.

Христо не зміг приїхати на матч зірок, який відбувся 2 тижні тому на динамівському стадіоні. На батьківщині є невирішені питяння.

"У Болгарії зараз дуже великі проблеми по частині спорту, дитячого футболу. Сподіваємося, що з новим керівництвом країни та національної федерації їх вдасться вирішити", - сказав він.

Стоічков збирається бути присутнім на товариському матчі збірних України та Болгарії, який відбудеться 7 жовтня в Києві.

"Не можу спрогнозувати, як завершиться матч, це дізнаємося тільки після фінального свистка. Хотів би я очолити збірну Болгарії? Ні, зі збірною я закінчив. Місцевий клуб мені теж нецікавий, я давно живу в Барселоні, там моя сім'я. Хотів би тренувати "Барселону"? Зараз ні. Там дуже хороший тренер."

Андрія Шевченка Стоічков знає вже 20 років.

"З Андрієм познайомився ще в 1991 році, тут в Києві. 15-річний він подавав мені м'ячі. У мене навіть фото збереглося з тих часів, воно у мене вдома. Він дуже хороший друг. Ми часто телефонуємо і говоримо по годині, а то й дві.

Він великий молодець. У такому віці показує дуже гарний футбол, переживає за команду. Одним словом - професіонал", - говорить Христо.

29 вересня Андрію Шевченку виповнюється 35 років.

"Що подарую? Це сюрприз", - коротко сказав болгарин.

Нагадаємо, Нагадаємо, центральний матч 11 туру, в якому "Динамо" приймало донецький "Шахтар", завершився нульовою нічиєю.

Зараз ви читаєте новину «"15-річним Шевченко мені м'ячі подавав" - Стоічков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути