четвер, 18 травня 2017 11:09

127 тис. глядачів побачили 10 голів у фіналі Кубка чемпіонів

127 тис. глядачів побачили 10 голів у фіналі Кубка чемпіонів
У фіналі Кубка чемпіонів Ференц Пушкаш відзначився чотири рази, а Альфредо ді Стефано - тричі

18 травня 1960 року зіграли найрезультативніший фінал Кубка чемпіонів. У шотландському Глазго на стадіоні "Хемпден-Парк" за присутності 127 тис. глядачів мадридський "Реал" розбив "Айнтрахт" із німецького Франкфурта - 7:3.

Фінал виграли двоє гравців. Альфредо ді Стефано відзначився тричі, а Ференц Пушкаш чотири рази.

Але на шляху до фіналу найпереконливіше виглядала "Барселона". В 1\8 фіналу каталонці розбили "Мілан" - 2:0 і 5:1. У чвертьфіналі більшої ганьби зазнав чемпіон Англії "Вулверхемптон" - 4:0 і 5:2. Однак до півфіналу в кращій формі підійшов "Реал". Якщо в Мадриді боротьба точилася до фінального свистка і лише за шість хвилин до завершення Ді Стефано зробив рахунок 3:1, то в Барселоні "Реал" вигравав - 3:0, дозволивши Шандору Кочишу забити на 89 хв.

Справжньою сенсацією став результат протистояння "Айнтрахта" з шотландським "Рейнджерс" у другому півфіналі. Німці двічі забивали по 6 м'ячів: 6:1 у Франкфурті і 6:3 в Глазго.

Саме "Айнтрахт" першим забив у фіналі. На 18 хв. відзначився Кресс. "Реал" пішов у наступ і дуже швидко забив двічі. Обидва рази відзначився ді Стефано. На 36 хв. Ференц Пушкаш забив за "Реал" утретє. Коли він реалізував пенальті на 48 хв., здавалося, голів більше не буде. Однак іспанський клуб не міг зупинитися. Пушкаш забив двічі й довів рахунок до 6:1. Але німці не були б німцями, якби здалися. Штайн скорочує розрив - 6:2. Ді Стефано забиває втретє - 7:2. Але останнє слово – за Штайном. Окрім десяти голів, м'яч тричі влучав у поперечку воріт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уболіватиму за "Ювентус". Він заслужив на здобуття трофея

Це була остання з п'яти поспіль перемога "Реала". "Айнтрахт" взагалі виграв європейський кубок 1980 року, здолавши у фіналі Кубка УЄФА земляків із менхенгладбаської "Боруссії" - 2:3 і 1:0.

Зараз ви читаєте новину «127 тис. глядачів побачили 10 голів у фіналі Кубка чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути