вівторок, 19 квітня 2011 02:32

Збірна України з хокею перемогла Литву

Збірна України з хокею перемогла Литву

Національна збірна України з хокею здобула першу перемогу на домашньому чемпіонаті світу у першому дивізіоні. Підопічні канадського фахівця Дейва Льюїса обіграли Литву з рахунком 5:1.

Після поразки збірній Великої Британії, українці хотіли реабілітуватися за невдалий старт. Мабуть, найбільше це прагнув зробити нападаючий Дмитро Німенко. Хокеїст казахстанського "Казахмиса" вже на другій хвилині матчу відкрив рахунок. Олександр Побєдоносцев підтримав колегу і подвоїв перевагу господарів льоду.

У другому періоді команди обмінялися забитими шайбами. Кієрас провів єдиний гол збірної Литви у матчі з Україною, а Олександр Матерухін зроби вагому заявку на перемогу. У заключній 20-хвилинці хлопці Льюїса забили ще дві шайби. Відзначилися Сергій Черненко та Олег Шафаренко.

Фінальна сирена зафіксувала перемогу збірної України. Найкращими гравцями матчу визнали двох голкіперів — Олександра Федорова та Армаліса.

В інших матчах другого ігрового дня Польща не помітила на льоду Естонію — 8:3, Великобританія була близькою до ще однієї сенсації. Британці поступилися одному з фаворитів турніру, Казахстану, з рахунком 1:2. Дударєв закинув переможну шайбу за шість хвилин до закінчення матчу. Цей поєдинок з віп-ложі дивилися наставник українців Дейв Льюїс, його помічник Дмитро Христич та генеральний менеджер В'ячеслав Завальнюк.

Після двох матчів турнірну таблицю очолюють Польща та Казахстан. Україна поки четверта. Путівку в елітний дивізіон отримає тільки переможець турніру.

Україна – Литва – 5:1 (2:0; 1:1; 2:0)

Голи: 1:0. Німенко (Міхнов, 02:33), 2:0. Побєдоносцев (Люткевич, Шафаренко, 14:28 – більш.), 2:1. Кієрас (Аліскаускас, 22:11), 3:1. Матерухін (Люткевич, Срюбко, 37:33), 4:1. Черненко (Німенко, 44:43), 5:1. Шафаренко (Тимченко, Побєдоносцев, 48:16).

Україна: Федоров. Побєдоносцев – Люткевич, Срюбко – Наваренко, Климентьєв – Остроушко, Ден. Ісаєнко - Щербатюк. Матерухін – Шафаренко – Тимченко, Цируль – Шахрайчук – Міхнов, Доніка – Черненко – Дм. Ісаєнко, Німенко, Гніденко.

Штраф: 16 - 12

Кидки: 34 — 24

Польща - Естонія – 8:3 (1:0; 2:1; 5:2)

Казахстан – Велика Британія - 2:1 (0:1; 1:0; 1:0)

Турнірне становище:

  1. Польща — 6

  2. Казахстан — 6

  3. Велика Британія — 3

  4. Україна - 3

  5. Литва - 0

  6. Естонія — 0

Середа, 20 квітня

13:30 - Казахстан - Литва

17:00 - Естонія — Велика Британія

20:30 - Україна - Польща

Зараз ви читаєте новину «Збірна України з хокею перемогла Литву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути