субота, 26 березня 2011 11:52

Вілья став найкращим бомбардиром в історії збірної Іспанії

Вілья став найкращим бомбардиром в історії збірної Іспанії

Форвард "Барселони" і збірної Іспанії з футболу Давід Вілья встановив рекорд за кількістю забитих голів за національну команду, повідомляє Рейтер.

У п'ятницю "Червона фурія" з рахунком 2:1 взяла гору над командою Чехії в матчі відбіркового циклу чемпіонату Європи 2012 року. Вілья відзначився спочатку на 69-й, а потім на 73-й хвилині з пенальті, довівши рахунок бомбардира в іграх за збірну до 46 м'ячів. Колишній рекорд (44 голи) належав нападнику німецького "Шальке" Раулю.

"Я хочу присвятити гол номер 45 всім моїм товаришам по команді", - сказав 29-річний футболіст, якому для того, щоб побити рекорд знадобилося 72 матчі, в той час як Рауль зіграв за збірну 102 поєдинки.

За словами наставника іспанців Вісенте Дель Боске, пропущений на 29-й хвилині м'яч зіслужив його команді гарну службу. Чемпіони світу здобули 4 перемоги в 4 матчах і лідирують у групі I.

"Нам потрібно було докласти трохи зусиль, щоб відреагувати на нього, але нам вистачило характеру, щоб переламати хід матчу. 12 очок у чотирьох зустрічах - ідеальний результат, але ми не повинні знижувати темп", - підкреслив Дель Боске.

Головний тренер чехів Міхал Білек заявив, що іспанці володіли перевагою протягом усього матчу.

"Вони діяли наполегливо, і врешті-решт змогли забити необхідні їм голи. У нас майже не тримався м'яч, тому в кінцівці нас підвела накопичена втома. Дуже прикро, що ми не змогли вирвати нічию", - сказав Білек.

Наступні матчі в рамках відбіркового циклу Євро-2012 команди проведуть у вівторок, 29 березня. Чехи приймуть на своєму полі команду Ліхтенштейну, а іспанці на виїзді зіграють з Литвою.

Зараз ви читаєте новину «Вілья став найкращим бомбардиром в історії збірної Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути