Ексклюзиви
понеділок, 05 серпня 2019 12:44

"Зрозумів, що для мене значить країна" - мандрівник заговорив українською після навколосвітньої подорожі

"Зрозумів, що для мене значить країна" - мандрівник заговорив українською після навколосвітньої подорожі
Мандрівник із Харкова здійснив навколосвітню подорож та розмовлятиме українською Фото: Facebook

Мандрівник і блогер Артемій Сурін повернувся з навколосвітньої подорожі. Після неї чоловік заявив, що повністю переходить на українську.

"Рішення, до якого прийшов саме у навколосвітці. Я вирішив почати спілкуватися українською рідною мовою. Чому це роблю? Тому, що коли по світу розповідав про Україну, яка чудова наша країна, люди на багатьох континентах питали: "А яка у вас мова, ви маєте власну"? – Так, це українська! Дуже красива, одна з мелодійніших в світі! – А якою ти спілкуєшся? – Іншою. – Чому?" Я починав розповідати, що народився та жив перші 25 років у Харкові, де все оточення розмовляло російською. Казав це, а всередині розумів, що це і звучить дивно, а, по суті – просто незрозумілий дисонанс", - розповідає Артемій, повідомляє Kharkiv Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російськомовна Україна приречена - Портников

На останніх етапах маршруту мандрівник мав перетнути Чорне море, що було для нього найлегшим із усіх випробувань.

"Після 9 місяців, 100 тисяч кілометрів шляху зрозумів, що значить країна, в якій народився, живеш, де живуть твої улюблені люди, із якими пов'язано все життя та майбутнє. Тому прийняв це рішення", – каже він.

Чоловік побував на всіх континентах, разом із Антарктидою, відвідав 40 країн і перетнув 3 океана. При цьому мандрівник жодного разу не скористався літаком. Його подорож тривала 280 днів.

Громадянин Франції Мішель Окцітані вивчив українську з почуття солідарності з Україною. Кожен раз, коли Мішель прибуває у країну, він заохочує молодь до спілкування українською.

"Мова потрібна мені, щоб краще спілкуватися. Щоб краще чути вашу країну та підтримувати вас", - сказав чоловік у власному відеозверненні.



Зараз ви читаєте новину «"Зрозумів, що для мене значить країна" - мандрівник заговорив українською після навколосвітньої подорожі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути