понеділок, 20 січня 2014 14:18

В Донецьку темношкірі просили матюкливу росіянку вчити українську мову

В Донецьку темношкірі просили матюкливу росіянку вчити українську мову
Харківський гурт "Чорнобривці".

19 січня в YouTube залили відео з телефону, зняте, як підписано, в донецькому тролейбусі. В обговоренні донеччани з'ясовують, який це маршрут громадського транспорту.

На записі видно, як середніх літ жінка ображає гурт молодих темношкірих пасажирів, більшість із яких - хлопці.

"Если б не вы, в нас в Украине бы спида не было", - кричить вона, нахилившись над стільцем, де сидів один із гостей. Потім жінка запитує: "Я права?".

Несподівано, що на її претензії дехто з "гостей" звертається українською мовою: "Шо таке? Шо ти від мене хочеш?"

В відповідь пасажирка порадила забиратися їм у "ґренландію-шотландію".

"Це Україна, це не Росія, чуєш? Треба по-українському говорити", - каже їй темношкірий.

https://www.youtube.com/watch?v=3P4p0ND2aHo

Сміх оточуючих спричинило запитання іншого "афроукраїнця" - щось про "маскалєй". Зачинателька конфлікту на це сказала, що вона "чисто русская женщина", а потім додала: "Потому что только русские так умеют матюкаться".

"А, давай в Росію тоді, якщо ти...", - сказав на це найговіркіший із компанії. А його друг перебив його словами: "Пожалуйсто, учите украинский язык. Пожалуйста".

Потім до товариства темношкірих у середину салона підходить якийсь чоловік із задніх сидінь, але розчути, що він до них каже, дуже складно.

Серед відгуків під записом, багато жартівливих, на зразок: "Чорноброві хлопці-молодці".

Дехто вирішив роз'яснити англійською, що ж відбувається: "Racism in post-Soviet Ukraine and some shade of hope... Ukrainian speaking African-Ukrainians protecting themselves against Russian speaking Nazi girl". Приблизно це ознапчає: "Расизм у пост-радянській Україні і невеличка тінь надії... Україномовні афроукраїнці захищаються від російськомовної дівчини-нацистки".

"Нормально африканець дав їй прикурити. Такому відразу можна громадянство дати за позицію. А то колись роздали громадянство всяким людям типу цієї баби...", - написав хтось. І в відповідь на цей коментар - ще один: "Дійсно молодчина! Він краще розмовляє українською мовою, ніж наш прим'єр-міністр. Афро-українець вивчив українську мову, а калуго-українець не може".

А ще хтось влучно пригадує кінцівку українського анекдота про упівця: "Згадується - "Ciдай синку, я й так бачу, що ти не москаль!".

ПОНОВЛЕНО:

Розміщуємо інше відео з того ж місця, позаяк перше вилучено. Деякі сайти повідомляють, що жінка в тролейбусі - його кондуктор:

https://www.youtube.com/watch?v=aIryG_dkwRc

Зараз ви читаєте новину «В Донецьку темношкірі просили матюкливу росіянку вчити українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути