середа, 09 вересня 2020 12:11

У Зеленського розповіли, що робитимуть із мовним питанням

У Зеленського розповіли, що робитимуть із мовним питанням
У фракції зробили заяву. Фото: sluga-narodu.com

У фракції "Слуги народу" обіцяють не спекулювати на мовному питанні під час кампанії на місцевих виборах.

"Поки закон про мову розглядається в Конституційному суді, іншого варіанту, ніж дочекатися рішення, немає. Є довгий шлях, і ми будемо ним іти разом із Мінкультом. Буде серія національних круглих столів за різними темами – умовно кажучи, як розвивати гуманітарну політику. Але зараз якихось конкретних законопроєктів немає", - заявила заступниця голови фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук "Главкому".

Кравчук запевнила, що мовний законопроєкт Максима Бужанського тепер не на порядку денному. Він втратив свою актуальність 1 вересня.

"Зворотного варіанту вже не буде. Але є робоча група на базі Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, яка займається складним законопроєктом про нацменшини. І от там це питання могло би бути частково врегульоване, але ще немає навіть тексту цього проєкту, лише каркас. На порядку денному він не стоїть і точно не буде використовуватися як якийсь елемент кампанії на місцевих виборах", – зазначила вона.

З вересня 2020 року всі російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання. Верховна Рада ухвалила закон про повну загальну середню освіту. Він передбачає 3 моделі вивчення української мови для національних меншин.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського розповіли, що робитимуть із мовним питанням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути