вівторок, 09 червня 2020 10:35

У Відні з'явились аудіогіди українською

У Відні з'явились аудіогіди українською
Аудіогіди з'явились у галереї Альбертіна. Фото: Globol.com

У художній галереї Альбертіна у Відні запустили україномовний аудіогід.

Він з'явився завдяки ініціативі першої леді України Олени Зеленської, йдеться на сайті ОП.

"Українські туристи та українці, які живуть в Австрії, матимуть змогу почути рідною мовою історію створення та цікаві подробиці про шедеври світового класичного модерну з музейних експозицій "Від Моне до Пікассо", куди входять твори Моне, Ренуара, Тулуз-Лотрека, Сіньяка, Матісса, Мунка, Пікассо, Модільяні, Шагала, Малевича, Кокошки та інших. Українською також можна прослухати екскурсію парадними залами палацу, побудованого у стилі класицизму, який відтворює культуру епохи Габсбургів", - йдеться в повідомленні.

Альбертіна одна з перших відгукнулася на проєкт Зеленської щодо перекладу аудіогідів. Робота з перекладу та звукозапису для віденської галереї тривала 4 місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Відні з'явились українські аудіогіди

"Хочу підкреслити, що співпраця з Україною надзвичайно важлива для нас. Альбертіну відвідують багато українців, і, звичайно, вони хочуть краще зрозуміти та більше дізнатися про витвори мистецтва, представлені в нашому музеї. І ми дуже щасливі, що нам вдалося додати до нашої системи аудіогід українською", – прокоментував генеральний директор музею Альбертіна, професор Клаус Альбрехт Шредер.

Це перший аудіогід, створений з ініціативи та за підтримки Олени Зеленської. Невдовзі планується презентація аудіогіду для Латвійського національного художнього музею.

Аудіогід українською мовою з'явився в музеї-палаці Топкапи. Архітектурна пам'ятка вважається однією із найвідвідуваніших у Стамбулі. Колись тут жила Роксолана.

Зараз ви читаєте новину «У Відні з'явились аудіогіди українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути