Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2020 14:28

У Києві створили комісію для боротьби з російською у школах

У Києві створили комісію для боротьби з російською у школах
Уповноважений Тарас Кремінь попросив посилити контроль за виконанням мовного закону. Фото: pexels.com

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь відреагував на скаргу про вживання російської мови у київських школах.

"Цього тижня на адресу Секретаріату Уповноваженого надійшли скарги та звернення щодо можливих порушень норм закону в частині застосування української мови в освітньому процесі, діловодстві окремих органів державної влади", - повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У відповідь на звернення уповноваженого Тараса Кременя щодо порушення окремими педагогічними працівниками НВК "Школа І-ІІ ступенів – ліцей №38 імені Молчанова" створили комісію із залученням представників Департаменту та управління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рік кількість фільмів українською мовою зменшилася вдвічі

Вона рекомендувала управлінню освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації та адміністрації ліцею посилити контроль за виконанням мовного закону, продовжити роботу з популяризації української мови в учнівському та педагогічному середовищах та організувати підвищення рівня володіння державною мовою педагогічними працівниками шляхом проходження відповідних курсів.

Простір спілкування у більшості українських шкіл є двомовним. Уроки проводять українською мовою, але на перервах учні та вчителі спілкуються російською, винятком є освітні заклади в західних областях, розповіла кандидат філологічних наук, старший науковий працівник Відділу стилістики, культури мови та соціолінгвістики Інституту української мови НАНУ Оксана Данилевська.

Зараз ви читаєте новину «У Києві створили комісію для боротьби з російською у школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути