четвер, 02 липня 2020 15:18

Телеканалу призначили перевірку після трансляції російського серіалу

Телеканалу призначили перевірку після трансляції російського серіалу
Нацрада отримала скаргу на трансляцію серіалу російською мовою Фото: pixabay.com

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "1+1" через трансляцію російського серіалу "Кухня".

Нацрада отримала скаргу активіста громадського руху "Відсіч" Максима Ковбика на те, що у квітні-травні канал "1+1" показував серіал "Кухня" російською мовою. Моніторинг Нацради підтвердив ці дані: канал показував цей серіал російською мовою з українськими субтитрами. За інформацією Держкіно, "1+1" має прокатні посвідчення на цей серіал, а відповідно до них мовою розповсюдження серіалу є українська, повідомляє "Детектор медіа".

Нацрада вбачає ознаки порушення каналом "1+1" вимог закону про мовні квоти на телебаченні. Адже закон передбачає трансляцію іноземних фільмів і серіалів з українським дубляжем або озвучкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробникам україномовного контенту будемо давати бонуси - Разумков

Закон про телебачення і радіомовлення передбачає: "Телерадіоорганізації здійснюють трансляцію фільмів та/або передач, які не є їхнім власним продуктом, виключно державною мовою, за винятком фільмів і передач (крім дитячих та анімаційних), створених до 1 серпня 1991 року".

Члени Нацради одноголосно підтримали призначення перевірки "1+1".

23 червня колишній член Нацради Сергій Костинський заявив, що Нацрада проігнорувала скаргу "Відсічі" на ознаки порушення закону про мовні квоти в ефірі "1+1". Оскільки перший заступник голови Нацради Валентин Коваль в ефірі "Суспільне Київ" сказав, що "1+1" мав право транслювати "Кухню" російською мовою, бо цей продукт вкладається в частку 25%, яка передбачена для іншомовного контенту. Сергій Костинський нагадав, що закон зобов'язує дублювати або озвучувати українською мовою іноземні фільми та серіали.

Зараз ви читаєте новину «Телеканалу призначили перевірку після трансляції російського серіалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути