середа, 08 липня 2020 14:35

Суддя підловив колишнього нардепа на цитуванні Путіна

Суддя підловив колишнього нардепа на цитуванні Путіна
Суддя Ігор Сліденко підловив Олександра Долженкова. Фото: НАН України

Нардепа 8-го скликання від "Опозиційного блоку" Олександра Долженкова запідозрили у цитуванні воєнної доктрини президента Росії Володимира Путіна.

Суддя Конституційного суду України Ігор Сліденко заявив про це під час розгляду мовного закону, передає "Обозреватель".

"Чи відомо вам, що термін "російськомовні громадяни" є частиною воєнної доктрини Путіна?" – звернувся суддя до Долженкова.

Колишній нардеп заявив, що йому про це нічого не відомо. Сказав, що у своїх претензіях він керується українським законодавством та Конституцією України.

"І останнє запитання: у своєму конституційному поданні ви наводите інформацію з приводу чисельності так званого російськомовного населення. Це число абсолютно точно відображає дані перепису населення України 2001 року. Чи можна використати дані перепису 2001 року? Минуло уже 19 років, 7% території України наразі перебувають під окупацією, близько 15% населення також перебувають під окупацією. І якщо так, то хоч якимось чином обґрунтуйте свою позицію", – звернувся суддя КСУ до Долженкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновник Зеленського розповів про дискримінацію української мови

Той відповів, що це не його провина, що в Україні не проводили перепис населення з 2001 року.

"Я вважаю дані офіційними, репрезентативними та такими, що мають бути використані через відсутність більш пізніх", – заявив екснардеп.

У підсумку Сліденко все ж змусив Долженкова визнати, що у нього немає актуальної інформації про російськомовних громадян.

7 липня Конституційний суд України зібрався для розгляду справи за поданням 51 народного депутата щодо конституційності закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Колишні "регіонали" заявляють, що закон "спрямований на дискримінацію російської, інших мов національних меншин".

Зараз ви читаєте новину «Суддя підловив колишнього нардепа на цитуванні Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути