середа, 30 червня 2021 19:32

Спортсмени не винні. Українській асоціації футболу порадили як врегулювати мовне питання

Спортсмени не винні. Українській асоціації футболу порадили як врегулювати мовне питання
Українська асоціація футболу опікується національною збірною. Фото: KOF

Українська асоціація футболу має врегулювати питання щодо державної мови. Нею повинні спілкуватися українські футболісти у публічних виступах.

"З приводу мови футболістів. Футболісти не винні. За відсутності інструкцій або рекомендацій з боку Української асоціації футболу вони апріорі послуговуються зручнішою їм мовою, не замислюючись про альтернативу. Це природно. І між іншим вони не є винятком.

Якби не закон про мову і регламент ВРУ, то й навіть частина нардепів досі говорила б російською прямо в залі Верховної Ради. Більше того, частина політиків без проблем дозволяють собі спілкуватись російською на токшоу або інтерв'ю. То що вже казати про футболістів?" - написав журналіст Сергій Стуканов у Facebook.

Радить Асоціації футболу розробити відповідні інструкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, що відбувалося на стадіоні після матчу України

"Не треба тиснути на футболістів. Треба - пропонувати Асоціації футболу (а краще всім спортивним асоціаціям загалом), щоб ті розробили інструкції щодо спілкування зі ЗМІ та публічних виступів спортсменів, які представляють нашу країну у міжнародних змаганнях.

Мовою спілкування має бути українська мова. Між собою, з друзями, вдома, ба навіть із тренером - говоріть як завгодно. Та коли виступаєш публічно - послуговуйся українською. Всі ходили до школи і вчили мову на достатньому для спілкування рівні. Якщо кому раптом потрібно її підтягнути - це теж не проблема", - наголосив Стуканов.

Українців обурило, що футболісти збірної спілкуються російською. Зокрема, нею користувався відповідаючи на запитання журналістів автор переможного голу у ворота збірної Швеції Артем Довбик.

Зараз ви читаєте новину «Спортсмени не винні. Українській асоціації футболу порадили як врегулювати мовне питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути