Ексклюзиви
середа, 30 червня 2021 15:16

Українців обурила мова футболістів збірної

Українців обурила мова футболістів збірної
На пресконференціях футболісти збірної України на питання українською часто відповідають російською. Фото: "Мова футболу"

Українців обурило, що футболісти збірної спілкуються російською.

Користувачі Facebook звернули увагу, що гравці на пресконференціях говорять російською мовою. Нею користувався відповідаючи на запитання журналістів артор переможного голу у ворота збірної Швеції Артем Довбик.

Люди пишуть, що футболісти національної збірної мають знати українську. Натомість, з дитинства україномовні спортсмени переходять на російську. Навіть коли до них звертаються українською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гравець збірної України розповів, чому в команді спілкуються російською

У коментарях звертають увагу, що державною мовою у спілкуванні з журналістами користується лише Роман Яремчук.

Інші користувачі вважають, що під час загальнонаціонального єднання не варто порушувати мовні питання.

Письменниця Лариса Ніцой створила відео, де після фрагменту інтерв'ю Артема Довбика показала як розчаровано хапається за голову. У підписі назвала "марсіанином".

"Ті, хто (звісно з патріотичних міркувань) замість порадіти успіху футбольної збірної, нещадно критикують футболістів за те, що вони спілкуються не тією мовою, якою хотілося б критикам, чи усвідомлюють, що працюють не на єдність нації?

Питання в аспектах, в нюансах. Українську мову слід підтримувати і пропагувати. Але так, щоб "підтримкою і пропагандою" не відштовхувати, а навпаки, заохочувати. Зневага не заохочує. Ненависть не заохочує", - написав Олесь Доній.

29 червня національна збірна України з футболу перемогла команду Швеції з рахунком 2:1. Уперше українські футболісти вийшли до 1/4 фіналу Чемпіонату Європи з футболу.

Україна зіграє проти Англії. Матч відбудеться в Римі 3 липня. Початок гри о 22:00. В інших 1/4 фіналу між собою зіграють: Бельгія – Італія, Данія – Чехія, Швейцарія – Іспанія.

Зараз ви читаєте новину «Українців обурила мова футболістів збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути