пʼятниця, 09 липня 2021 11:27

Потураєв пообіцяв дати спокій мовному закону

Потураєв пообіцяв дати спокій мовному закону
Микита Потрураєв заявив, що змінювати мовний закон не планують. Фото: "Ліга"

Питання відтермінування набуття чинності норм мовного закону депутати від "Слуги народу" більше не підніматимуть.

"Зміни до закону про мову ніколи не планували. Єдине, що я пропонував, – відкласти набуття цих норм чинності до завершення карантину. Колега із фракції Олександр Савченко запропонував чіткіше – продовжити перехідний період на рік. Але це не підтримали", – повідомив "Главкому" голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп від "Слуги народу" Микита Потураєв.

На його думку, деякі питання залишаються неврегульованими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституційний суд розгляне подання щодо мовного закону

"Ми владнаємо їх без законодавчих ініціатив і правок. Ідеться про певну невизначеність у повноваженнях уповноваженого з питань мови й Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Треба чіткіше визначити межу в їхніх повноваженнях", – сказав Потураєв.

16 липня 2021 року має запрацювати норма мовного закону, яка зобов'язує українські телеканали демонструвати фільми й серіали державною мовою. У Верховній Раді захотіли відкласти дію цієї норми на невизначений термін через карантин. До порядку денного парламенту внесли законопроєкти 5554 і 5554-1. За них проголосували 227 депутатів.

Перед тим голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв запропонував завдяки законопроєкту №4107 вивести з-під дії мовного закону все, що стосується мови на телебаченні. А освітній комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт 12-х членів фракції "Слуга народу" й депутата від партії "За майбутнє" Сергія Мінька №3717, яким знову хочуть дозволити іноземцям навчатися російською мовою у ВНЗ. Кажуть про труднощі в роботі зі студентами без російської мови.

Зараз ви читаєте новину «Потураєв пообіцяв дати спокій мовному закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути