пʼятниця, 19 квітня 2019 13:50

Намагалася вирвати телефон із рук — реакція на прохання говорити українською

Намагалася вирвати телефон із рук — реакція на прохання говорити українською
У Києві стався мовний скандал у магазині. Фото: "Вголос"

Конфлікт через прохання покупця говорити українською стався в одному із магазинів Києва.

"Як завжди, на обслуговування російською ввічливо прошу: "А можна, будь ласка, державною мовою". На що у відповідь побачила зневажливий погляд та ігнорування; повторюю вдруге, у відповідь: "Мнє так удобно", – написала у соцмережі Оксана Дзюбенко, передає "Вголос".

Вона хотіла сфотографувати бейджик із іменем працівниці магазину. Та спробувала вирвати телефон у жінки з рук, а потім вибігла, залишивши порожню касу. Інша продавчиня не назвала ім'я колеги.

"На що я прошу покликати попередню особисто. Вона виходить, я знову дістаю телефон, щоб сфотографувати її бейджик, але тут вона йде далі: знову намагається вирвати в мене телефон, при цьому штовхнувши мене на стійку з товаром! Шок. Поруч покупець в аналогічному стані. Моя 10-річна донька – у сльози, дитиною починає трусити, я її заспокоюю та викликаю поліцію. Дуже швидко приїхали, продавчиня Олена швидко вийшла та почала просити вибачення, мотивуючи свій хуліганський вчинок страхом "потрапити в мережу", – написала Оксана Дзюбенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою мовою говорять в Україні — статистика

Після інциденту до магазину прийшли батьки продавчині Олени та почали з'ясовувати з жінкою стосунки.

"Цікавий нюанс: батьки розмовляють українською, їхня донька з ними теж. Її мама навіть почала повчати мене, як виховувати доньку, бо я, бачте, не вмію це робити, а треба її виховувати так, щоб вона не лякалася при бійках, а була до цього готова, бо світ жорстокий. На цьому моменті я знову пошкодувала, що відпустила поліцію", – додала покупець.

Касирка магазину "Епіцентр" у Києві відмовилася обслуговувати покупця українською та нібито назвала його нацистом. Інцидент трапився ще 3 квітня у відділенні на Кільцевій дорозі, 1Б.

Зараз ви читаєте новину «Намагалася вирвати телефон із рук — реакція на прохання говорити українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути