понеділок, 08 квітня 2019 14:18

Можна прийняти швидко - нардеп розповів про ситуацію з мовним законом

Можна прийняти швидко - нардеп розповів про ситуацію з мовним законом
9 квітня у Верховній Раді продовжать розгляд мовного закону Фото: religions.unian.ua

Закон про мову має першочергове значення, але щоб його ухвалити потрібно продовжити роботу сесії Верховної Ради на наступний тиждень. Про це розповів глава фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

"Це закон на виконання Конституції, де написано, що державною мовою є українська. І він не має жодного стосунку до функціонування інших мов. Тому цей закон потрібно і можна прийняти швидко", - заявив після погоджувальної ради Олег Березюк, пише Цензор.нет.

"Врешті-решт, можна продовжити сесію на наступний тиждень, щоб прийняти цей закон і перейти до розгляду інших", - запропонував Березюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що заважає прийняти мовний закон

Верховна Рада не встигне прийняти мовни закон до другого туру виборів президента України. Таку думку висловила письменниця Лариса Ніцой.

"Нащо було виносити в залу дві тисячі правок? Завжди правки правив комітет а не зала, тим більше 2 тисячі. Комітет правив і виносив у залу ВРУ готовий текст! Цього ж разу, замість винести на розгляд готовий текст, проголосувати перед виборами і забути – комітет править ті правки два місяці в комітеті, а потім виносить в залу на голосування не поправлений текст законопроекту, а ті самі 2 тисячі правок!", - пише у Facebook Ніцой.

Зараз ви читаєте новину «Можна прийняти швидко - нардеп розповів про ситуацію з мовним законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути