понеділок, 08 квітня 2019 11:18

Назвали винного у затягуванні роботи над мовним законом

Назвали винного у затягуванні роботи над мовним законом
У Раді можуть не встигнути розглянути правки. Фото: РИА

Верховна Рада не встигне прийняти мовни закон до другого туру виборів президента України. Таку думку висловила письменниця Лариса Ніцой.

"Нащо було виносити в залу дві тисячі правок? Завжди правки правив комітет а не зала, тим більше 2 тисячі. Комітет правив і виносив у залу ВРУ готовий текст! Цього ж разу, замість винести на розгляд готовий текст, проголосувати перед виборами і забути – комітет править ті правки два місяці в комітеті, а потім виносить в залу на голосування не поправлений текст законопроекту, а ті самі 2 тисячі правок!", - пише у Facebook Ніцой.

"Беремо Княжицького. Моделюємо ситуацію. Приніс він в сесійну залу уже поправлений комітетом законопроект, а не правки – і всі проголосували. Опоблок не голосував би, але їхні голоси і не важливі. І без них голосів вистачає. Отже, законопроект проголосовано. І Княжицький стає непотрібний. Все. Свою місію виконав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У штабі Зеленського прокоментували роботу над мовним законом

Інша справа, коли законопроект - не проголосований. Тоді Княжицький тримає всю країну в напрузі. Для політиків він важлива персона - тримає руку на нерві країни. Для народу він важлива персона - героїчно сперечається з опоблоком. З трибуни на всю країну каже, що не хоче їхнього, опоблоківського руского мира! Українці на нього дивляться з надією. Тримають кулачки, щоб відбився від українофобів, патріот наш рідний", - міркує вона.

Більшіть депутатів зараз зайняті виборами президента, тому для голосування за мовний закон вони не зможуть зібратися. Про це розповів голова комітету з питань культури і духовності Верховної Ради Микола Княжицький.

Зараз ви читаєте новину «Назвали винного у затягуванні роботи над мовним законом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути