пʼятниця, 06 липня 2012 10:39

Мовний закон дає плоди

Мовний закон дає плоди
фото: nlobooks.ru

На знак протесту проти прийняття закону про мови Колесніченка-Ківалова російськомовні громадяни починають спілкуватися українською мовою. Дехто з блогерів переводить свою публічну писанину з російської на українську, а дехто просто заявляє: "Цей місяць спілкуватимуся в інтернеті українською".

А в Черкасах міський голова Сергій Одарич навіть доручив відповідним службам поновити державні прапори біля державних закладів, щоб підняти притлумлений прийняттям закону про мови патріотизм.

– Скрізь повинен бути державний прапор. Біля шкіл, поліклінік та інших установ. Я півроку тому у себе перед будинком встановив флагшток і повісив прапор. Якщо десь немає флагштока, то треба встановити. Тому що ефект від прийняття закону позитивний. За останні три дні я спілкувався з людьми, які завжди говорили російською, а зараз переходять на українську", – сказав він.

Також політик попросив юристів уважно вивчити мовний закон: "Щоб ми могли відреагувати на появу такого маразматичного документа".

Інформацію про це широко обговорюють у соціальних мережах.

Що цікаво, дії та слова міського голови Черкас негативно оцінили 7% читачів новинного сайту, натомість 93% схвалили.

Однак крім радісних відгуків під повідомленням про ініціативність міського голови, є й багато скептично налаштованих:

– Потрібно дякувати не закону, а провокації. А от якщо закон увійде в силу і з бюджету потягне кільканадцять мільярдів гривень, а значна частина цих фінансів розійдеться по фірмочках тих, хто при кориті, і коли уріжуть фінансування соцпроектів, ось тоді договоримо.

 

Зараз ви читаєте новину «Мовний закон дає плоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути