Ексклюзиви
вівторок, 10 березня 2020 12:56

Львівська школа відмовилася переходити на українську

Львівська школа відмовилася переходити на українську
Ліцей №45 продовжує набирати російськомовні класи. Фото: ️Feel Ukraine

Львівський ліцей №45 відмовився повністю переходити на українську мову навчання та оголосив про набір першокласників у російськомовні класи.

"Сьомий рік війни з Росією, а львівський ліцей №45 нещодавно знову оголосив про прийом учнів у 1 клас з російською мовою навчання! Вперто не бажає директор ліцею переводити ліцей на українську мову. Напевно, "русский мир" їй ближче, тому варто очікувати ліцею на нових сепаратистів, біженців, переселенців, малоросів, новоросів та інших українофобів. Деякі батьки так прямо і заявляють: "єтат ліцей рускіх в абіду нє даст", - обурився у Facebook активіст Ігор Девбич.

Він зазначив, ще донедавна у ліцеї працював музей Пушкіна, а священник Російської православної церкви постійно проводив виховні бесіди з учнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці стають у черги до україномовних учителів

"Отак цвіте і процвітає "русский мир" у Львові, в ліцеї №45,тоді, коли у Слов'янську, Сумах, Вінниці, Луцьку, Рівному, Житомирі та багатьох інших містах вже давно не набирають російськомовних класів", – написав Девбич.

Заступниця голови фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук виступила за те, щоб мовою пленарних засідань і засідань комітетів була українська. Нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський раніше пропонував дозволити виступи у Верховній Раді російською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Львівська школа відмовилася переходити на українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути