середа, 31 січня 2018 14:46

Лідер українського гурту розповів, як закон про мову допоможе шоу-бізнесу

Лідер українського гурту розповів, як закон про мову допоможе шоу-бізнесу
Закон про мову допоможе у боротьбі з піратами - Положинський. Фото: Lovely Life

Хороший закон про мову сприятиме боротьбі з піратством в Україні.

Про це заявив лідер гурту "Тартак" Олександр Положинський, передає "Главред".

"Думаю, правильний закон про мову міг би посприяти, а також правильні закони щодо авторського права і боротьби з піратством. Закони про меценатство і спонсорство, прогресивна система оподаткування і різні нормативно-правові документи, скеровані на сприяння розвитку української економіки.

А взагалі, я не дуже розумію, які потрібно приймати документи, щоб запрацювали якісь механізми. Тому я знаю, що допомогло би мені та моїм колегам, але не завжди знаю, що саме потрібно зробити, щоб воно з'явилося", - сказав музикант.

Положинський розповів про своє ставлення до квот на українську музику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрухович заступився за державний тиск у мовній сфері

"Ставлюся позитивно. Можливо, варто було вводити їх не так різко. Але, як мені здається, в більшості випадків ці квоти є цілком реальними для виконання. Зрештою, хто хоче крутити більше української музики, той крутитиме її і без квот. А хто не хоче — той завжди знайде привід, щоб пояснити, чому", - заявив він.

"А в державних інтересах, я переконаний, щоб української музики всюди було якомога більше. І за цей рік ми переконалися, що музики дійсно стає більше, і вона стає все різноманітнішою та цікавішою.

Хоча, звісно, якби почали квотувати десь так років 20 тому, і не лише визначати квоти, але й чітко контролювати їх виконання, то сьогодні б мали й іншу музику, й іншу країну. Та краще пізно, ніж ніколи — це саме той випадок", - додав лідер "Тартака".

Російські ліберали, що приїздять в Україну і просять політичного притулку є "троянськими конями" Кремля, вважає український шоумен Антін Мухарський.

Зараз ви читаєте новину «Лідер українського гурту розповів, як закон про мову допоможе шоу-бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути