четвер, 08 листопада 2018 11:06

"Коли мене чула, то одразу кидала слухавку" - секретарка департаменту відмовилась перейти на українську

"Коли мене чула, то одразу кидала слухавку" - секретарка департаменту відмовилась перейти на українську
У Дніпрі секретарка департаменту охорони здоров'я відмовилась перейти на українську Фото: dniprograd.org

У департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації секретарка відмовилася перейти на українську мову.

"Протягом 12:00-14:00 я телефонував на номер приймальні директора департаменту охорони здоров'я. Її секретар спілкувалася зі мною російською мовою та не реагувала на чинні вимоги користуватися українською. Коли я вимагав перейти у спілкуванні зі мною на державну, вона кидала слухавку. Потім не брала її, коли я знову і знову набирав номер приймальні. "А по-русски вы не понимаете?" Класика жанру", - написав у соцмережі Олексій Мазур.

Він вважає, що такою поведінкою його образили як громадянина за національною ознакою. Працівниця держустанови порушила його права та Конституцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доки ворог не забереться геть: облрада заборонила російськомовні фільми і пісні

"Відмовою від спілкування українською співробітниця приймальні засвідчила свою глибоку зневагу до державної мови. Це є кричущим проявом рашизму і українофобії у департаменті охорони здоров'я", - додав Мазур.

Він вимагає вибачення від секретаря і подав скаргу на "гарячу лінію" облдержадміністрації з проханням звільнити працівницю за зневагу до української мови.

Директор гімназії №3 у Херсоні відмовився переходити на українську мову та реагувати на російську мову на уроках. На думку активіста руху захисту мови Ярослава Поповича, цей навчальний заклад русифікує дітей.

"Ви молода людина, але не тим у житті займаєтесь. У нас особливий російськомовний регіон. Ви нам заважаєте працювати", - процитував відповідь директора у соцмережі Попович.

Зараз ви читаєте новину «"Коли мене чула, то одразу кидала слухавку" - секретарка департаменту відмовилась перейти на українську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути