середа, 08 травня 2019 11:14

Княжицький ініціює онлайн спілкування про мовний закон

Княжицький ініціює онлайн спілкування про мовний закон
У п'ятницю, 10 травня о 19.00 Микола Княжицький буде відповідати на питання, що стосуються нового Закону про функціонування державної мови. Фото: Зеркало недели

Автор Закону про функціонування державної мови Микола Княжицький ініціював онлайн-спілкування стосовно Закону в соціальній мережі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Друзі, мене далі розпитують про те, як працюватиме закон про українську мову як державну. Наприклад, на скільки посадять за спілкування у тролейбусі російською чи видання газети угорською? Відразу кажу - не посадять. Теж питають, якою мовою мають говорити вчителі на перервах і сантехніки на нарадах. Про це я готовий розказати тут в онлайн спілкуванні у п'ятницю, 10 травня о 19.00. Залишайте Ваші запитання про новий закон тут у коментарях до посту", - повідомив Княжицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як діятиме закон про мову

25 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та загалом законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної. За проголосували 279 народних депутатів. 38 парламентарів виступили проти, серед них — уся фракція "Опозиційного блоку".

Зараз ви читаєте новину «Княжицький ініціює онлайн спілкування про мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути