четвер, 07 червня 2018 13:30

Дорж Бату вивчив українську мову завдяки дружині

Дорж Бату вивчив українську мову завдяки дружині
Письменник Дорж Бату розповів, що розмовляти українською для нього є синонімом дихання. Фото: "Видавництво Старого лева"

Журналіст бурятського походження Дорж Бату після одруження з українкою вивчив мову і написав книгу.

"Буває мені дякують за те, що я розмовляю українською. Для мене це те ж саме, що мені дякували б за дихання повітрям. Це абсолютно нормальна річ. Я зробив свідомий вибір, коли я приїхав в Україну. Тут я не говорив російською. Моя дружина почала мене вчити української. Перший репортаж було важко робити. Щоб вивчити українську, треба спілкуватися та слухати, багато читати. Для мене знати мову – це мати здатність навчити. Я не знаю жодного правила, але багато спілкуюся" - розповів Дорж Бату, пише сайт "Видавництво Старого Лева".

2002-го Дорж Бату приїхав в Україну. Працював журналістом на "Голосі Америки", телеканалах "Інтер" та "1+1". Був ведучим новин і вів репортажі з гарячих точок. Потім виїхав до США. Працює оператором польотів у Національному управлінні аеронавтики і космосу - NASA. Видав книгу українською мовою "Франческа. Повелительки траєкторій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб працювати в Україні, американка за три місяці вивчила мову

"Під час роботи, у мене в одному вусі гарнітура із Г'юстона, а в іншому "Громадське радіо". Я досі постійно вчу українську. Франческу почав писати для друзів з України, тому вибір мови був зрозумілий. Зараз вже є багато прохань перекласти історії про Франческу англійською", - розповів він.

Посол Франції Ізабель Дюмон три роки вивчає українську мову. Допомагає їй у цьому водій дипломатичного автомобіля.

Говорить українською на офіційних прийомах. Виступала на науковій конференції у Києві та на відкритті амбулаторії у Київській області.
Дипломатка розповіла, що наголоси і досі даються їй непросто. Українські зошити і підручники завжди під рукою. Посол бере уроки мови у викладачів, займається у своєму офісі. Багато часу навчанню Ізабель Дюмон приділяє, їдучи в автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Дорж Бату вивчив українську мову завдяки дружині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути