вівторок, 10 червня 2014 11:38

Для розвалу України Кремлю достатньо офіційного статусу російської мови на Донбасі - Ігор Луценко

Для розвалу України Кремлю достатньо офіційного статусу російської мови на Донбасі - Ігор Луценко

Нинішня, неформальна, автономія Донбасу в першу чергу виникла через мовне відділення регіону, це ідеально влаштовує і Путіна, і Ахметова, заявив активіст Майдану і депутат Київради від "Батьківщини" Ігор Луценко.

Донбас завжди був окремим регіоном в Україні саме тому, що не визнавав і не користувався українською мовою. Бажання нового президента Петра Порошенка дозволити на Донбасі російську мову як другу державну лише посилить конфлікт в Україні. Про це для сайту Gordonua.com заявив цивільний активіст, журналіст і новообраний депутат Київради за списками партії "Батьківщина" Ігор Луценко.

"У своїй інавгураційній промові Порошенко озвучив план закінчення війни на сході України. Одним з пунктів значиться надання російській мові на Донбасі статусу офіційної. Але нинішня, неформальна, автономія східних регіонів в першу чергу виникла через мовне відділення Донбасу від решти України. Державною мовою на сході фактично не користуються. Це ідеально влаштовує й Путіна, й Ахметова. Так що ніяких "примирень" із терористами, ніяких особливих статусів для російської мови!" - заявив Луценко.

"Росія завжди деструктивно втручалася в нашу мовну політику, щоб знищити Україну. Зараз Порошенко готовий віддати Росії на відкуп питання мови. У відповідь просить припинити Кремль підтримувати терористів і сепаратистів у східних регіонах. Але якщо дати російській мові статус офіційної - Кремлю для розвалу України більшого і не треба! Ідентичність нації багато в чому базується на мові. По суті, підтримка та розвиток російської мови в нашій країні означатиме знищення української. В Україні російська мова завжди відчував себе прекрасно, на відміну від української", - підкреслив Луценко.

Депутат також додав, що не бачить нічого дивного в тому, що 7 червня, на закритий прийом на честь інавгурації, Порошенко запросив одіозних політиків із Партії регіонів, активно виступали проти Майдану.

"У мене ні під чhttp://gazeta.ua/articles/opinions-journal/_akih-rosiyan-nazivayut-slovom-vatnik/551739 ас, ні після Майдану не було ілюзій, що всі політики, так чи інакше, почнуть домовлятисися. Думаю, багато хто з тих, хто на президентських виборах голосував за Порошенка, хотіли, щоб новий президент помирився з представниками Партії регіонів. Порошенко став компромісною фігурою і для майданівців, і для антимайданівців. Прийом на честь Порошенка показав, що новий президент може домовитись із найбільш несосвітенними регіоналами, на взірець Рибака та Єфремова. Не знаю, як би на місці Порошенка вчинив я. Напевно, простягнув би руку Рибаку, а Єфремову й Ахметову - категорично ні", - заявив Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Для розвалу України Кремлю достатньо офіційного статусу російської мови на Донбасі - Ігор Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути