Ексклюзиви
середа, 11 березня 2020 16:20

Директорку школи покарали за мову

Директорку школи покарали за мову
Документи, виставлені на сайті ліцею щодо набору учнів перших класів, виявилися торішніми. Фото: lviv.depo.ua

Директорці Львівського ліцею №45 Наталії Мельник оголосили догану через ситуацію, що виникла з висвітленням на сайті інформації щодо набору дітей у перший клас з українською та російською мовами навчання.

"Ми отримали пояснення від керівника навчального закладу щодо ситуації, яка склалася минулого тижня. За її словами, було допущено помилку: всі документи, які були виставлені на сайті, стосувалися прийому дітей торік. Станом на зараз, на сайті навчального закладу такої інформації немає. У зв'язку із виявленими порушеннями законодавства щодо висвітлення недостовірної інформації на сайті ліцею № 45 керівника школи було притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді оголошення догани", - розповіла начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада хоче змінити мовний закон

У Львівській міській раді зазначили, що особи, які належать до національних меншин в Україні, мають гарантоване право на навчання в комунальних закладах мовою нацменшини поряд із державною шляхом створення окремих груп та за наявності відповідної кількості заяв від батьків.

Львівський ліцей №45 відмовився повністю переходити на українську мову навчання та оголосив про набір першокласників у російськомовні класи. Місцевий активіст Ігор Девбич зазначив, що ще донедавна в ліцеї працював музей Пушкіна, а священник Російської православної церкви постійно проводив виховні бесіди з учнями.

Зараз ви читаєте новину «Директорку школи покарали за мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути