середа, 11 березня 2020 12:16

Влада хоче змінити мовний закон

Влада хоче змінити мовний закон
Спікер ВР Дмитро Разумков анонсував зміни в мовному законі. Фото: УНІАН

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив про можливий перегляд мовного закону в парламенті. Один законопроєкт уже відправили у профільний комітет.

"Стосовно закону про мову, є законопроєкти, внесені народними депутатами, вони пройдуть комітет. Якщо я не помиляюся, як мінімум один із них пройшов комітет. Я думаю, що вони потраплять до зали, а далі прийматиме рішення ВРУ", - зазначив спікер парламенту в ефірі телеканалу "112 Україна".

Сам Разумков виступає російською або українською мовами. Коли він не обіймав посади спікера, спілкувався російською. Це була його принципова позиція, щоб довести, що російську мову в Україні ніхто не утискає. Немає необхідності, щоб хтось приходив і захищав його права як російськомовного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд не виконує обіцянок щодо мови - нардеп

Зараз, виконуючи обов'язки голови Верховної Ради, він говорить українською. Але, якщо під час ефірів спікеру ставлять питання російською, він намагається відповідати цією мовою.

Голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що нардепи на базі комітету розпочали підготовку до національного круглого столу щодо мовного питання.

На його думку, ухвалення мовного закону заклало ризики для суспільства та нових депутатів. Хочуть знайти компромісний підхід, який об'єднував би країну.

Зараз ви читаєте новину «Влада хоче змінити мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути