середа, 21 лютого 2024 11:03

День рідної мови: хто із зірок шоу-бізнесу говорив українською до війни
10

В українському шоу-бізнесі є багато зірок, які розмовляють російською, а після повномасштабного вторгнення Росії в Україну переходять на рідну мову. Або намагаються нею розмовляти в присутності інших.

Але є відомі особистості, які і до війни, чи усе все життя спілкуються солов'їною. Gazeta.ua розповість про 10 з них.

Оля Цибульська

Автор: instagram
  Ольга Цибульська
Ольга Цибульська

Телеведуча і співачка популяризує українську мову не лише в повсякденному житті, а й у творчості. У репертуарі Цибульської є величезна кількість україномовних хітів, тоді як в її колег багато пісень російською мовою.

Дзідзьо

Автор: instagram
  Дзідзьо
Дзідзьо

Дзідзьо популяризує не лише музику, а й фільми. Він став режисером вже не однієї стрічки, які заполонили серця українських глядачів.

Святослав Вакарчук

Автор: instagram
  Святослав Вакарчук
Святослав Вакарчук

Завдяки гурту "Океан Ельзи" україномовні треки лунають в різних куточках світу. Святослав Вакарчук є одним з небагатьох артистів першого ешелону українського шоу-бізнесу, який розмовляє українською не лише для квот на телебаченні, а тому, що любить її, поважає та цінує.

Григорій Решетнік

Автор: instagram
  Григорій Решетнік
Григорій Решетнік

Телеведучий СТБ Григорій Решетнік веде багато програм на ТБ, а тому часто з'являється на очах українців. Він один із тих, хто завжди відрізнявся від російськомовних колег, адже завжди говорив українською.

Олександр Педан

Автор: instagram
  Олександр Педан
Олександр Педан

Телеведучий Олександер Педан теж може похвалитися своєю українською. Якщо подивитися відео від початку кар'єри шоумена, можна почути, що він завжди віддавав перевагу рідній мові.

Леся Нікітюк

Автор: instagram
  Леся Нікітюк
Леся Нікітюк

Телеведуча Нового каналу Леся Нікітюк безпосередньо асоціюється з українською мовою. Нерідко від уродженки Хмельницька можна почути суржик, проте з її вуст він завжди звучить мило та смішно.

Ольга Сумська

Автор: instagram
  Ольга Сумська
Ольга Сумська

Акторка Ольга Сумська також у лавах тих зірок, хто до початку повномасштабної війни говорив українською. Якщо зараз кожен із нас задумається, то йому буде важко пригадати, чи чув він від артистки російську мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Руська мова йде в сміття" – Ектор показав, як вчить українську

Сергій Притула

Автор: instagram
  Сергій Притула
Сергій Притула

Шоумен і волонтер Сергій Притула теж завжди віддавав перевагу рідній мові. Ще від початку кар'єри він завжди транслював думки з телеекранів українською, чітко показуючи свою громадянську позицію та любов до всього національного.

Оксана Муха

Автор: instagram
  Оксана Муха
Оксана Муха

Співачка зі Львова для багатьох є прикладом берегині українських традицій. Оксана Муха тривалий час підтримує українських військових, які захищають нашу державу від окупантів, виступає для земляків не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Христина Соловій

Автор: instagram
  Христина Соловій
Христина Соловій

Вокалістка у своїй творчості висвітлює лемківські традиції, відроджує ту музику, яку залишили предки. Також Христина створює аранжування на народні пісні. У неї чітка та непохитна громадянська позиція.

Серед відомих людей, які розмовляють українською є музикант Тарас Тополя і його дружина Alyosha, музикант Олександр Положинський, співак Wellboy, гурт KALUSH, співак Віктор Павлік, співачка Ірина Федишин, соліст гурту БЕZ ОБМЕЖЕНЬ Сергій Танчинець, реперка Alyona Alyona, співачки MamaRika, Руслана, телеведуча Ольга Фреймут та інші.

Чоловік тенісистки Еліни Світоліної - француз Гаель Монфіс - запевнив, що їхня донька Скай розмовлятиме українською мовою. Сам поки не опанував українську, але вивчив декілька слів.

Каже, спочатку Еліна вчила його російської мови, а потім вона перейшла на українську. Знає, як сказати "Добрий день!". Водночас запевнив, якщо сам не зможе вивчити українську мову, то донька говоритиме ідеальною українською, а це - найголовніше. Гаель наголосив, що пишається українцями.

Зараз ви читаєте новину «День рідної мови: хто із зірок шоу-бізнесу говорив українською до війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути