Ексклюзиви
вівторок, 27 вересня 2016 15:15

Як змусити Google видавати результати українською

Як змусити Google видавати результати українською

Україномовного контенту в інтернеті більшає, але російськомовний все одно переважає. Директор Google Україна Дмитро Шоломко в інтерв'ю для Главком розповів, що треба робити, аби у пошуковику з'являлося більше інформації рідною мовою.

"Ми – дзеркало, ми показуємо об'єктивну реальність. Українського контенту набагато менше, ніж російського. Якщо ми подивимося на дані, яким чином і якими сайтами люди більше користуються, то побачимо, що там однозначно більше російського контенту", - говорить Шоломко.

Голова українського офісу Google також зазначив, що останнім часом українського контенту стає більше, зростає він швидше, але його ще набагато менше, ніж російського.

Користувачам, які хотіли б бачити більше україномовних результатів, він радить спершу "підчистити" російськомовні налаштування.

"До нас багато претензій щодо того, чому, мовляв, я шукаю українською мовою, а мені видає російські результати? Я кажу: чуваки, а сторінка Google якою мовою у вас налаштована? А браузер якою мовою у вас стоїть? А операційна система якою мовою у вас працює? Усі ці індикатори дуже сприймаються системою і впливають на пошук",- додав Дмитро Шоломко.

В українському офісі Google Дмитро Шоломко працює вже 9 років. Під його керівництвом в Україні розвивається рекламний бізнес найбільшого в світі пошукача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набрав у google "українська культура" і жахнувся, - Юрій Комельков

Зараз ви читаєте новину «Як змусити Google видавати результати українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути