У Білорусі прививають любов до своєї мови хлібами.
Пекар Кастусь Ларков (Кастусь Ларкоў) веде блог, присвячений тільки хлібові. Пише про цікавинки пекарської і загалом хліборобської галузі Білорусі та світу.
Його сайт має окремі розділи про білоруські різдвяні кулічі, короваї, пироги, про хліб у приказках, вірші про хліб.
Ці світлини взяті переважно з розділу "З'їж мене по-білоруськи".
Блог ведеться повністю білоруською. Коли відзначали День рідної мови, Ларков у якості коментаря до своїх випечених шедеврів написав такі рядки: "В День рідної мови дозвольте висповідатися. Зізнаюся, каюсь у тому, що мій блог спочатку вівся іншою мовою. Зараз навряд чи знайдеться людина, яка згадає цю недоречність, але тим не менш. Вибачте мені, будь ласка, це було нерозумно, був молодим, зеленим, ... Дурнем, одним словом, не знав, що витворяв".
Про себе автор зазначив, що закінчив Могилівський державний інститут харчування і з фахом пекаря-кондитера працює майстром зміни на підприємстві "Верхнядзвінскі хлебазавод".
Коментарі
21