понеділок, 08 травня 2017 00:17

"За чотири кімнати платимо $ 55" - переселенець про переїзд в Білорусь

"За чотири кімнати платимо $ 55" - переселенець про переїзд в Білорусь
62-річний Валерій Римаренко з Донбаса, після початку воєнних дій переїхав у Білорусь Фото: tut.by

Орендувати трикімнатну квартиру в Білорусі коштує близько $250. Про це розповідає 62-річний Валерій Римаренко з Донбаса, який після початку воєнних дій переїхав у Білорусь.

Разом з ним виїхали усі члени родини - дружина, дві внучки від старшого сина, молодший син, дочка з чоловіком і п'ятьма дітьми, повідомляє tut.by.

"До Білорусі їхали з зупинкою на кілька днів у Києві. Єдине, що з собою взяли, - по пів-мішка одягу на людину і ковдри. Довелося проїхати дуже багато постів. На кожному чоловіки повинні були виходити з автобуса, показувати руки і плечі. Часто перевіряли паспорти. Доїхавши до Києва, зупинилися на десять днів у знайомих. За цей час зробили закордонні паспорти", - розповідає Валерій Римаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Малював на глибині 815 метрів" - художник відтворює українські пейзажі

Родина з 12 чоловік поселилася у 4-кімнатному будинку, який орендують у держави.

"Зараз платимо за житло приблизно 55 доларів на місяць. З оплатою електрики, води і вивезення сміття сума доходить до 80 - 100 доларів. Частину меблів у будинку купили на сайті вживаних речей, що подарували люди".

Валерій Римаренко влаштувався працювати на виробництво вугілля. Оформив разом з дружиною дозвіл на проживання. Як інфалід по зору з дитинства, отримує від держави 95 пенсії.

"Там хороша людина цим завідує виробництвом, він конкретно допоміг мені багатьом. Взяв на роботу. Майже на всю зиму забезпечив нас картоплею. Але я надірвався і заробив пахову грижу. Рік потім не працював, операцію не міг зробити. Коштувала майже тисячу доларів. Це була непідйомна сума. У підсумку я звернувся в Червоний Хрест. Вони допомогли грошима на операцію.. Наталя працює на м'ясокомбінаті - вивозить відходи після забійного цеху. Отримує від 185 до 210 доларів", -каже Римаренко.

Зараз ви читаєте новину «"За чотири кімнати платимо $ 55" - переселенець про переїзд в Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути